Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:243350
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galvenā eksistenciālās psihoterapijas būtība – palīdzēt cilvēkam labāk izprast savu dzīvi, savas iespējas un to robežas. Šis terapijas veids neparedz klienta vai tā personības izmaiņas, visa uzmanība tiek veltīta konkrētās dzīves izprašanai, iespējai apzināt kurā brīdī dzīve kļūst par pašapmānu un ilūziju..
Ja nerunājam par filozofijas klasiķiem – eksistenciālistiem – Kirkegoru, Haidegeru, Sartru, tad pirmais, kas mēģināja apvienot filozofiju ar psihiatriju ir Šveices psihiatrs un psihoanalītiķis Ludvigs Binsvangers (30-tie gadi). Viņu var uzskatīt par eksistenciālās terapijas pamatlicēju. Tomēr pirmo īsto eksistenciālās terapijas koncepciju radīja Šveices psihiatrs Medards Boss (40 – 50-tie gadi). Ar eksistenciālisma vārdu saistāms arī visiem zināmais Viktors Frankls un viņa radītā logoterapija.
Eksistenciālā terapija ir viens no dinamiskās psihoterapijas veidiem. Dinamiku nosaka konflikts, kas rodas indivīda konfrontācijā ar 4 esības galējiem posmiem(?) (конечные данности).
Tie ir:
1.Centrālo vietu ieņem nāve (nāves bailes). Centrālais eksistenciālais konflikts – mirstības apzināšanās un vēlme nodzīvot pēc iespējas ilgāk.
2.Brīvība. Ar šo jēdzienu saprotot nevis brīvību pozitīvā nozīmē – rīcības brīvību, bet gan apziņu, ka zem mums nav nekāda balsta, mēs esam it kā virs bezdibeņa...konflikts veidojas starp vajadzību pēc droša pamata , satrukturētības un absolūto tukšuma sajūtu ap mums.
3.Eksistenciālā izolācija. Tā ir apziņa, ka katrs mēs ienākam dzīvē viens, pats par sevi, un tāpat no tās aiziesim, tai pat laikā apzināmies, ka mums ir vajadzīgi kontakti ar citiem, vajadzība pēc sociālās vides, vajadzības pēc piederības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1179615
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties