Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:474933
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Agresija un vērtību degradācija

Mūsdienu laikmeta pazīme pirmām kārtām ir vēl nepieredzēts zinātnes un tehnikas progress un tā pieaugošā ietekme uz visām sabiedrības dzīves jomām. Taču pēdējos divos gadsimtos tehnikas attīstība notika uz garīguma rēķina. Tehnikas sasniegumi novērsa uzmanību no dzīves galvenās jēgas. Zinātnes un tehnikas atklājumi apsteidza apziņas un garīgās kultūras attīstību.
Pateicoties zinātnes un tehnikas “spožajiem” sasniegumiem, civilizētie cilvēki pilnveidoja savu līdzcilvēku masveida iznīcināšanas paņēmienus. Daudzi zinātniskie sasniegumi, visi tehniskie izgudrojumi tagad pirmām kārtām tiek izmantoti militāriem mērķiem, ātrākai un pilnīgākai savstarpējai iznīcināšanai. Cilvēku rīcībā ir tādi iznīcināšanas līdzekļi, kas vienā mirklī var likvidēt miljoniem ļaužu.
Līdztekus daudzajiem izgudrojumiem un atklājumiem, lielajiem tehniskajiem sasniegumiem mūsdienu cilvēks attīstījis milzīgu egoismu un līdz šim nepieredzētu ienaidu. Reliģiskais antagonisms, nacionālais šovinisms, rasu naids, politiskā neiecietība – tas viss sasniedzis vēl nebijušus mērogus. Niknums, neuzticība un naids izraisa starptautiskas nesaskaņas.
Cilvēce iegājusi pastāvīgu karu posmā. Šie kari ir ļoti dažādi. Tie ir gan slēpti, gan atklāti, taču to jēga un princips ir viens un tas pats – ienaids visur un visās lietās. Reliģiju karš, tirdzniecības karš, zinību karš, ideju karš, ieroču karš – valstu robežām jau vairs nav nozīmes! Karš – tā ir cilvēces mežonīguma izpausme.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1205067
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties