Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:796450
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Liepājas osta kļūst par modernu tirdzniecības ostu
Liepājas osta no bijušās padomju armijas karabāzes īsā laikā ir pārveidojusies par tirdzniecības ostu, kura dažos gados ir spējusi apgrozījumu kāpināt 30 reizes.
Liepājas osta 30 gadus, līdz 90 g.sākumam bija slēgta teritorija, jo tajā bija izveidojusies padomju armijas kara bāze. Liepājas ostas pārvaldnieks kapteinis A. Boja stāsta : “ Mums bija jāsāk no nulles, jo tai nebija tirdzniecības ostai atbilstošs infrastruktūras, nebija arī tehnikas un vajadzīgo speciālistu.”
Pirms deviņiem gadiem ar Liepājas domes iniciatīvu un atbalstu Liepājas osta sāka veidoties par tirdzniecība ostu. 1992.g.1.janvārī mūsu ostā ienāca pirmais ārzemju kuģis. Tā kapteini svinīgi pieņēma Liepājas mērs. Toreiz ostā vēl stāvēja Krievijas karakuģi. 1994.g. kad ostas teritoriju atstāja pēdējais militārais kuģis, sākās tās intensīva attīstība. Ostas infrastruktūras veidošanā piedalijās arī privātfirmas, kas sāka strādāt mūsu ostā. Tās palīdzēja gan būvdarbos, gan kanāla padziļināšanas darbos. Liepājas ostā vismaz puse firmu ir tādas, kas palikušas uzticīgas šai ostai, no pašas pirmās dienas. Pašlaik Liepājas ostā strādā un pat piedalās infrastruktūras veidošanā vairākas rietumu firmas. Dāņi uzbūvēja vienu terminālu, vietējā firma otru. Pirmajā savas darbības gadā jau sasniedza 100 000 tonnu apgrozību.
Lai ostā notiktu straujas pārmaiņas tam ir nepieciešamas speciālas valsts investīcijas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties