Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:131002
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ne mazāk būtiska loma ir Ekonomikas ministrijas struktūrpolitikai, ārējās tirdzniecības un konkurences politikai, kura ir viena no senākajām politikas jomām, un gadu gaitā tā ir ievērojami attīstījusies. Pamatā var teikt, ka tā ir arī politika, kur visredzamāk ir saskatāmi konkrēti rezultāti. Piemēram, iekšējā tirgus pamats ir vienādu spēles noteikumu saglabāšana visā ES, lai tur varētu savstarpēji konkurēt uzņēmējdarbība. Efektīvas konkurences politikas gadījumā tiks veicināta ekonomiskā efektivitāte un tiks radīts labvēlīgs klimats izaugsmei, inovācijām un tehnoloģiskajam progresam, vienlaikus samazinot cenas. No tā var secināt, ka konkurences politika ir Eiropas iekšējā tirgus pamats. Galvenās ES konkurences politikas jomas: tresti, karteļi, apvienošanās, liberalizācija, valsts atbalsts un starptautiskā sadarbība.9
Ne mazāk svarīga Latvijas valstij ir arī fiskālā politika, kura ir valdības īstenotā ekonomikas pārvaldība, mainot nodokļu, valsts parāda, valsts izdevumu un valsts fondu apjomu un saturu. Valsts kompetencē ir ļoti daudz funkciju, kuras apkopojot, iezīmējas trīs galvenie valsts darbības virzieni. Tai jānodrošina ekonomikas stabilitāte, efektivitāte un sociālais taisnīgums. Līdz ar ekonomikas regulēšanu ir nozīmīga loma īstenojot valsts struktūrpolitiku un sociālo politiku. Fiskālās politikas galvenais uzdevums ir ekonomikas stabilizācijas un dažādu negatīvu parādību tautsaimniecībā pārvarēšana. Fiskālo politiku palīdz realizēt Finanšu ministrija.10 No tā izriet, ka ir būtiski, ka „sēž ministra krēslā”. Piemēram, autorei tas nav saprotams, kā par Latvijas Finansu ministru varēja kļūt Zemkopības ministrs. Tās ir divas atšķirīgas lietas, un tas ir absurds, kas notiek mūsu valstī.
Kā jau ir saprotams, Latvijā ekonomiku veido vairākas instances – jau iepriekš minētā Latvijas Banka, Finanšu ministrija, Ekonomikas ministrija u.tml. Katrai no tām ir ļoti būtiska loma, jo tās visas kopā palīdz uzturēt vienotu un attīstītu Latvijas valsti. Tādēļ ir būtiski, lai šīs varas instances pārvaldītu zinoši un gudri cilvēki. Cerams, ka vismaz nākotnē kaut kas uzlabosies, jo diemžēl pagaidām Latvijas valsts atrodas diezgan apdraudētā situācijā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1239235
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties