Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:914786
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēsture
Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (ESLK) saskaņā ar 1957. gada Romas līgumiem tika izveidota dažādu sociālās un ekonomiskās dzīves grupu interešu pārstāvēšanai. ESLK, sniedzot atzinumus, darbojas kā padomniece lielākām ES iestādēm – Eiropas Komisijai, Padomei un Eiropas Parlamentam. Līdz ar ESLK šīs grupas guva iespēju piedalīties iekšējā tirgus un līdz ar to arī integrācijas procesa īstenošanā Eiropas Savienības iekšienē. Šim nolūkam tām institucionāli tika dota iespēja darīt zināmu savu nostāju visos Kopienu interesējošos jautājumos viedokļa formā Eiropas Komisijā un Eiropas Savienības Ministru Padomē.
ESLK ir tilts starp Eiropas Savienību un tās iedzīvotājiem, kas veicina daudz aktīvākas, visaptverošākas un tādējādi daudz demokrātiskākas sabiedrības veidošanos Eiropā. Līdz ar Amsterdamas līgumu Komitejas pilnvaras tika paplašinātas un tās nozīme pieauga. Ekonomikas un sociālo lietu komitejas juridiskais pamats ir LEK (Līgums par Eiropas Kopienu), 4. panta 2.paragrāfs un LEK, 193. – 198. panti.
Komiteja ir ES lēmumu pieņemšanas procesa neatņemama sastāvdaļa - ar to ir jāapspriežas pirms lēmumu pieņemšanas par ekonomikas un sociālo politiku. Tā var arī pati pēc savas iniciatīvas sniegt atzinumus par citiem jautājumiem, ko tā uzskata par svarīgiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties