Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:911679
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas zaļais kurss. Tas nav tikai abstrakts nosaukums kādam vides aizstāvības virzienam, tas ir oficiāls nosaukums Eiropas nākotnes projektam. 2020. gada sākumā Eiropas Komisija nāca klajā ar piedāvājumu(1) mainīt likumdošanu, kas saistīta ar klimata pārmaiņām. Galvenā doma ir līdz 2050. gadam kļīt par klimatneitrālu pasaules daļu, principā, pirmo šāda veida pasaules daļu. Līdz 2030. gadam nolemts jau samazināt gāzu emisijas par vairāk kā pusi – tas ir 55% no 1990. gada līmeņa. Nekur, protams, nav “akmenī kalts”, ka tas viss varētu izdoties, bet apņemšanās šo-reiz ir iestrādāta likumdošanā, kas ir saistoša visām Eiropas Savienības valstīm.
Zaļā kursa nolūks ir sniegt ES iedzīvotājiem un uzņēmējiem iespēju uzlabot dzīves ap-stākļus pārejā uz ilgtspējīgu un galvenais – “zaļu” ekonomiku(2). Ietvertas ir tādas nozares kā vi-de, transports, enerģētika, lauksaimniecība, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, rūpniecī-ba, būvniecība u.c. Tas viss, protams, prasīs milzīgus resursus, liks kardināli mainīt domāšanu. Nebūs tā, ka to var atlikt šodien, bet ieviest, kad pienāks pēdējais datums. Tajā gadījumā nāktos vienkārši “atslēgt” pusi ekonomikas. Viens triljons Eiro(3), tāds ir aptuvenais nosauktais skaitlis, cik šis projekts izmaksās tuvākajā termiņā, lai realizētos dzīvē. Tas nav maz, arī skatoties no visas Eiropas konteksta. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties