Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:671151
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Savā darbā apskatīšu tēmu par Eiropas Tiesas funkcijas, pilnvaras, praktiskā darbība. Tēmas izklāstā tiks noskaidrots Eiropas Kopienu Tiesas kompitence, struktūra; Pirmās instances tiesas kompitence; pilnvaras; tiesas procedūra. Eiropas Kopienu Tiesa pārrauga visu dalībvalstu likumdošanu, tās atbilstību Eiropas savienības likumdošanai.
ES pamatā ir juridiski saistoši līgumi – tieši tas padara ES atšķirīgu no citām starptautiskām struktūrām. Līgumu klauzulas un no tām izrietošie akti tiek ietverti dalībvalstu nacionālajā likumdošanā un to īstenošanai nepieciešama nepārprotama interpretācija. Līdz ar to ļoti svarīga ir Eiropas tiesas nozīme1.
Līgumi piešķir ES likumiem prioritāti pār nacionālajiem likumiem. Tas nozīmē, ka tajās sfērās, uz kurām attiecināmi ES likumi, Eiropas tiesa ir ES augstākais justīcijas orgāns. Šīs tiesas jurisdikcijā, protams, neatrodas sfēras, uz kurām ES līgumi neattiecas, piemēram, krimināllietas.
Lai Kopienas tiesību pārākuma princips varētu sekmīgi darboties, nepietiek tikai ar atbilstošas normatīvās bāzes radīšanu, bet ir nepieciešama arī šī principa izpratne un atzīšana no tiesību piemērotāju puses. Tāpēc Kopienas tiesību pārākuma principa īstenošana ir atkarīga pat ne tik daudz no precīzi izveidotas normatīvās bāzes, cik no Latvijas ierēdņu un tiesu kompetences Kopienas tiesību jautājumos. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties