Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:521722
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  ES Phare programma    4
2.  ES ISPA programma    6
3.  ES Sapard programma    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikumi    12
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas integrācija Eiropas Savienībā ir viena no svarīgākajām šodienas Latvijas prioritātēm. Pēdējos gados valsts administrācijā, likumdošanas sakārtošanas jomā, arī uzņēmējdarbībā notikušas būtiskas izmaiņas, lai tuvinātos Eiropas Savienības standartu līmenim.
Mums jāapzinās, ka ES kandidātvalstīm sniegtās finanšu palīdzības uzdevums nav vienīgi sociālo un ekonomisko apstākļu izlīdzināšana vai infrastruktūras sakārtošana kandidātvalstīs. Drošāk varam sagaidīt to, ka tieši pēc iestāšanās ES Latvija saņems būtisku ekonomikas attīstībai un izlīdzināšanai domātu finansējumu ar mērķi sekmēt tās dzīves līmeņa tuvināšanos ES dalībvalstu attīstības vidējiem rādītājiem
Sākot ar 2000. gada 1. janvāri, papildus Phare programmas atbalstam kandidātvalstīm dota iespēja saņemt pirmspievienošanās palīdzību no pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem ISPA un SAPARD. Pasākumi, kas tiks finansēti no šiem līdzekļiem, ir iestrādāti Pievienošanās partnerības dokumentos, ko paraksta katra kandidātvalsts un Eiropas Komisija un kas kalpos kā vienots ES finanšu atbalsta koordinēšanas dokuments. Bet pēc valsts iestāšanās ES tā zaudēs tiesības saņemt palīdzību no pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem.
Darba mērķis:
Izpētīt literatūru par ES pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem un apkopot vissvarīgāko informāciju šajā darbā.
Darba uzdevumi:
1.Iepazīties ar literatūru par ES pirmsiestāšanās finanšu instrumentiem, izmantojot vairākus literatūras avotus;
2.Apkopot atrasto informāciju un pasniegt to vienkāršotā veidā.

1.ES Phare programma

ES Phare programma ir galvenais Eiropas Savienības finansiālās un tehniskās sadarbības finanšu instruments ar Centrālās un Austrumeiropas valstīm. ES Phare programma izveidota 1989.gadā, un tās sākotnējais mērķis bija sniegt atbalstu Polijai un Ungārijai ekonomiskās pārejas periodā. No tā arī radies nosaukums Phare, kas ir pirmo burtu salikums no angliskā nosaukuma “Poland, Hungary Aid for the Reconstruction of the Economy” (Palīdzība Polijas un Ungārijas ekonomikas atjaunošanai). Tagad ES Phare programma darbojas ne tikai šajās divās Eiropas Savienības kandidātvalstīs, bet kopā trīspadsmit partnervalstīs.
3.Latvijas sadarbība ar ES aizsākās 1991. gadā, kad starp Eiropas Komisiju un Latvijas valdību tika parakstīts pirmais līgums par ES Phare programmas finansiālā atbalsta saņemšanu, uz kā pamata Latvija līdz šim brīdim saņem palīdzību ES Phare programmas ietvaros. Pēc Eiropas līguma parakstīšanas 1995. gadā un Latvijas pieteikuma uzņemšanai ES iesniegšanas, šī sadarbība ieguva jaunas izpausmes formas, lai veicinātu Latvijas ātrāku integrēšanos Eiropas Savienībā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties