Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:164061
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī re­fe­rā­ta mēr­ķis ir no­skaid­rot vi­sus par un pret par Lat­vi­jas ie­stā­ša­nos ES. Lat­vi­jas sa­bied­rī­bas vie­dok­ļi ir da­žā­di un tam arī ir sa­vi pa­ma­to­jo­ši ie­mes­li, ku­rus šis re­fe­rāts arī cen­tī­sies at­klāt. Šī lie­ta ir ļo­ti ak­tu­āla un var­būt dau­dzi, kas iz­la­sīs šo re­fe­rā­tu, mai­nīs sa­vas līdz­ši­nē­jās do­mas, jo kā pie­rā­da dau­dzi sta­tis­ti­kas ma­te­ri­āli, dau­dziem sa­bied­rī­bas pār­stāv­jiem nav kon­krē­ta vie­dok­ļa in­for­mā­ci­jas trū­ku­ma dēļ. Es pats es­mu par šo ie­stā­ša­nos, kaut gan sa­ska­tu dau­dzas pre­tru­nas, ku­ras tiks at­klā­tas re­fe­rā­tā.
Vis­pirms bū­tu jā­sāk ar saim­nie­cis­ka­jiem ie­gu­vu­miem. Eko­no­mi­kas lau­kā vir­zī­ba uz ie­stā­ju Ei­ro­pas Sa­vie­nī­bā un, vē­lāk pa­ti ie­stā­ša­nās, no­dro­ši­na sti­mu­lus at­tīs­tī­bai, lab­klā­jī­bai un struk­tu­rā­lām iz­mai­ņām. Šo sti­mu­lu ie­dar­bī­ba sais­tī­ta ne ti­kai ar to, ko Lat­vi­jas pre­cēm pa­ve­ras pla­šais ES ko­pē­jais tir­gus, par ko lie­ci­na jau ta­gad no­tei­co­šais ES īpat­svars Lat­vi­jas ār­ējā tir­dznie­cī­bā. 1997. ga­dā tas bi­ja 48,9 % , NVS-29,5% un ci­tām val­stīm ti­kai 21,6 pro­cen­ti.
No Lat­vi­jas eko­no­mi­kas at­tīs­tī­bas stra­tē­ģi­jas vie­dok­ļa vēl sva­rī­gā­ka ir jaun­u teh­no­lo­ģi­ju ie­nāk­ša­na un ie­vie­ša­na mū­su uz­ņē­mu­mos, ra­žo­ša­nas iz­mak­su un ra­žo­ju­mu ce­nu pār­bau­de kon­ku­ren­cē ar ES pre­cēm un līdz ar to pa­tē­rē­tā­ju lab­klā­jī­bai iz­de­vī­gā­ku ap­stāk­ļu- zem­āku ce­nu un pla­šā­ka pie­dā­vā­ju­ma- ra­ša­nās. Tā­de­jā­di tiek vei­ci­nā­ta teh­no­lo­ģi­ju ie­vie­ša­nu un Lat­vi­jas eko­no­mi­kas per­spek­tī­vā kon­ku­rēt­spē­ja. Tur­klāt ne ti­kai ES, bet arī glo­bā­la­jā tir­gū, ie­skai­tot Krie­vi­ju un ci­tas NVS val­stis Aus­tru­mos no valsts ro­be­žas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties