Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:648327
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Eiropas komercsabiedrība    2
  Societas Europaea (SE) priekšrocības    3
  Efektīvāka un lētāka pārvalde    4
  4 veidi kā izveidot Eiropas komercsabiedrību    4
  Pārrobežu apvienošanās    5
  Juridiskās adreses pārcelšana    6
  Pārvaldes sistēma    7
  Darbinieku iesaistīšanas noteikumi    7
  Eiropas komercsabiedrības reģistrēšana Baltijas valstīs    9
  Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”    10
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas komercsabiedrība
Eiropas Savienībā (ES) aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta komercdarbības vides uzlabošanas plāniem, ieviešot jaunus struktūras pārrobežu komercdarbības efektīvākai veikšanai, kur netraucētu katras dalībvalsts atšķirīgais regulējums par komercdarbības uzsākšanu un komercsabiedrību nodibināšanu un darbību. Viens no šādiem mehānismiem ir Eiropas komercsabiedrība kā jauns komercdarbības subjekts ES un Eiropas ekonomiskās zonas dalībvalstīs.
2005. gada 7. aprīlī stājies spēkā Eiropas komercsabiedrību likums, kurš regulē Eiropas komercsabiedrību (Societas Europea, SE) reģistrēšanu Latvijā.
Likums nosaka reģistrācijas un darbības noteikumus Latvijā, kas tieši nav noteikti Eiropas Savienības (ES) Padomes regulā Nr.2157/2001 par SE (tā stājās spēkā 2004. gada 8. oktobrī). Turklāt likumā paredzētas arī normas par darbinieku iesaistīšanu SE dibināšanas procesā. Šos standartus regulē, lai tiktu ievērotas to darbinieku intereses, kuri strādā komercsabiedrībās, kuras dibina SE, kā arī pašā SE.
Eiropas komercsabiedrības izveides idejas aizsākumi meklējami 30 gadus atpakaļ. ES dalībvalstis un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstis, kas ietilpst Eiropas Ekonomikas zonā (Lihtenšteina, Islande un Norvēģija), kurās spēkā būs Regulas noteikumi, vienojušās, ka Eiropas komercsabiedrību izveide veicinās akciju sabiedrību darbību, ja tā ar filiāļu starpniecību darbojas vairākās dalībvalstīs, jo tad gan galvenajam uzņēmumam, gan filiālēm varēs attiecināt Regulas noteikumus, nevis katras valsts normatīvos aktus. Sabiedrībām, kurām nepieciešams darbību pārcelt no vienas dalībvalsts uz citu, to būs iespējams veikt, neveicot sarežģītu un dārgu sabiedrības likvidācijas procesu vienā valstī un nodibināšanu otrā valstī. Eiropas sabiedrībai un tās filiālēm varēs izveidot vienotu pārvaldes sistēmu, ievērojami samazinot administratīvās izmaksas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties