Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:860762
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Eiro rašanās vēsture    5
1.1.  Eiropas monetārā sistēma    5
1.2.  Māstrihtas līgums    7
2.  Eiro ieviešana    10
2.1.  Eiro ieviešanas sākums    10
2.2.  Banknošu izskats un aizsargsistēma    11
3.  Eiro ieviešanas potenciālās sekas    14
3.1.  Pozitīvie aspekti    14
3.2.  Negatīvie aspekti    17
  Secinājumi un priekšlikumi    19
  Izmantotā literatūra    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē notiek arvien straujāki un plašāki globalizācijas procesi. Kā vienu no tiem var minēt Eiropas Savienības izveidošanu, kas aizsākās jau pagājušā gadsimta vidū un tās paplašināšanu, kas ir aktuāla Eiropā tieši tagad. Eiropas Savienības neatņemama sastāvdaļa ir tās jaunieviestā nauda eiro, kas saista daudzas Eiropas Savienības valstis un ne tikai. Pārējā Eiropa, ASV un citas valstis ir saistītas ar jaunās valūtas ieviešanu, jo tirdzniecība, uzņēmējdarbība, banku darbība un arī iedzīvotāju ikdienas dzīve ir saistīta globāli un nauda ir gandrīz visās pasaules valstīs un sadarbība starp dažādām valstīm notiek jo dienas jo ciešāk. Lai gan eiro ieviests salīdzinoši nesen, tas jau paspējis piedzīvot gan kritumu, gan kāpumu un radījis ne mazums sarežģītu situāciju dažādās nozarēs, vājinājis dolāru, paaugstinājis cenu līmeņus, izsaucis neapmierinātību sabiedrībā, un visbeidzot mazliet nostabilizējies. Ir gan pozitīvi, gan negatīvi aspekti, kas tiek parādīti no dažādām pusēm, par tiem tiek diskutēts, kritizēts, analizēts, jo ar šo valūtu tiks sasaistītas arvien vairāk valstis. Tāpēc būtu lietderīgi un interesanti uzzināt par eiro kursu ko vairāk, lai varētu izvērtēt tā nepieciešamību un lietderību. Jo izvērtējot eiro darbību Eiropas Savienības valstīs, var kaut nedaudz prognozēt kāda būs tā ietekme Eiropas Savienības kandidātvalstīs pēc to pievienošanās eiro valūtas sistēmai. Tieši tāpēc šis jautājums pēdējos gados, tagad un arī turpmāk būs svarīgs un pētāms.
Kursa darba mērķis ir izpētīt eiro vēsturi, tā ieviešanas sākumu un iespējamās sekas un ietekmi uz eirozonas valstu ekonomiku, banku darbību un sabiedrību kopumā, novērtēt pētījuma rezultātus, atklāt pozitīvās tendences un izstrādāt priekšlikumus atklāto trūkumu novēršanai.
Lai sasniegtu kursa darba mērķi, darbā risināmie uzdevumi ir, pamatojoties uz speciālo literatūru, teorētiski izpētīt eiro vēsturi – tā rašanos, izveides mērķus, ieviešanas sākumu eiro prognozētās un sagaidāmās sekas, kā arī vispārēju ietekmi uz Eiropas Savienības valstīm un arī Latviju. Un nobeigumā izdarīt secinājumus par eiro kursu, un izstrādāt priekšlikumus par negatīvās ietekmes novēršanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties