Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:667241
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tēmas aktualitāte saistīta ar to, ka pasaule mainās arvien straujāk, nesot ne tikai jaunas iespējas, bet arī jaunus sāncenšus. Ir svarīgi, lai jebkurā organizācijā vai uzņēmumā, neatkarīgi no tā specializācijas un darbības nozares, tiktu realizēta efektīva un profesionāla tās vadīšana, jebkurā vadības nozarē (finanšu un resursu pārvaldība, cilvēku vadīšana). Tādā veidā uzņēmums un organizācija nodrošina, lai tas ir konkurētspējīgs mūsdienu tirgus ekonomikas apstākļos, un sniegtie pakalpojumi vai produkti apmierinātu patērētāju vajadzības. Lai sasniegtu uzņēmumam noteiktos mērķus, iekarotu noteiktu tirgus daļu, gūtu peļņu ir jāņem vērā dažādi faktori, piemēram, prasmīgi jāorganizē mārketinga darbība, jāpārzina likumdošanas akti un noregulējumi attiecībā uz nozari, kurā uzņēmums darbojas. Taču prasmīgi un kvalificēti noteiktas specialitātes darbinieki ne vienmēr spēs sasniegt noteiktos mērķus un gūt rezultātus, ja uzņēmumu vadīs neatbilstošs vadītājs. Vadītājs ir viens no jebkura uzņēmuma vai iestādes rezultatīvas darbības stūrakmeņiem. Bez laba vadītajā, kurš efektīvi vada iestādi, spēj motivēt darbiniekus, pārvalda situāciju uzņēmumā, kuram ir plašs zināšanu loks, kvalifikācija, un spējas pielietot visas iepriekš minētās īpašības, lai panāktu vēlamos rezultātus un sasniegt noteiktos mērķus, nav iespējama neviena uzņēmuma vai iestādes darbība. Gadījumos, ja netiek panākts, ka uzņēmumā cilvēki tiek vadīti efektīvi, šim uzņēmumam ir apgrūtināta, vai arī noteiktos gadījumos neiespējama, citu pamatuzdevumu izpilde un darbības nodrošināšana. Sevišķi aktuāls un vērā ņemams cilvēku vadīšanas jautājums ir jebkura līmeņa un kategorijas vadītājam, neatkarīgi no uzņēmuma lieluma, tajā strādājošo cilvēku skaita un citiem rādītājiem (apgrozījuma, peļņas utt.)

Zinātnieks N.Tiči (N.Tichy) pētījis, kas nodrošina vadītāja ilgtermiņa panākumus. Viņš izstrādājis tā saucamo "vadītāja dzinēju", kura pamatā ir prasība, lai augstākā līmeņa vadītājs virza visu līmeņu vadītāju rīcību, proti, efektīvs vadītājs ne tikai pats apgūst un lieto nepieciešamās zināšanas un pieredzi, bet palīdz tās apgūt citiem zemāko līmeņu vadītājiem. Efektīvs vadītājs, kā uzsver N.Tiči, nodod savu pieredzi.
Darba mērķis - ņemot vērā cilvēku vadīšanas nozīmīgumu jebkura uzņēmuma vai organizācijas
ietvaros, ir vispārēji apskatīt vadītāja funkcijas un lomu uzņēmumā.
Darba ietvaros tiks pievērsta uzmanība dažiem cilvēku vadīšanas faktoriem un priekšnosacījumiem,
kurus jāņem vērā, lai panāktu efektīvu vadību, kā arī veikta tās vispārēja analīze un izvertēšana.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties