Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:520196
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

. Reklāma Ziemeļamerikā XIX – XX gadsimta sākumā.
1841 gadā Olnijs Palmers nodibināja pirmo reklāmas aģentūru Bostonā. Viņš slēdza līgumus ar avīzēm par sludinājumu izvietošanu un reklāmas laukumu iepirka vairumā, ko pēc tam pārdeva reklāmdevējiem par daudz augstāku cenu, no tā gūstot peļņu.
Pirmā reklāmas aģentūra ar pilnu apkalpošanu nodibināja Džordžs Battens Ņujorkā 1891. gadā. Viņa aģentūra ne tikai piedāvāja saviem klientiem ievietot reklāmu periodiskajos izdevumos, bet arī sagatavot reklāmas tekstu, māksliniecisko noformējumu, tā sagatavošanu iespiešanai. Šī firma kļuva par pirmo reklāmas gigantu XX gadsimtā. Jau XX gadsimta astoņdesmitajos gados aģentūras gada apgrozījums pārsniedza trīs miljonus dolāru.
1.1. Reklāmas attīstība ASV XIX gadsimta otrajā pusē.
Amerikā ar likumu bija atcelta verdzība un dažas turīgākās Dienvidu plantāciju saimniecības iekļāvās kopējā rūpniecības un komerciālajā tirgus ekonomikas apritē. Tas noveda pie ražošanas un komerciālo attiecību kvantitatīvas un kvalitatīvas izaugsmes valstī. Paplašinājās patērētāju pieprasījums pēc pirmās nepieciešamības precēm, kas palielināja šo preču ražošanu. Pie tam nospiedošo importu nomainīja augošais amerikāņu preču eksports uz Eiropas valstīm.
Vācu žurnālists veica eksperimentu: viņš ļāva izmērīt kvantitatīvo reklāmas ekspansijas viedokli vairāku gaismas dienu garumā, pavadot šajā nolūkā Ņujorkas ielās 30 stundas. Dotajā periodā viņam iedeva “no rokas rokā” ap 400 reklāmas izdevumus. To skaitā: 256 skrejlapas, 23 – lielformāta plakāta tipa attēlus, 98 – maza formāta kartiņas, 15 – prospekta tipa brošūras un 8 reklāmas suvenīrus. Paralēli žanra sadalījumam, uzņēmēj darbības analīze ļāva noteikt visiecienītāko reklāmas veidu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties