Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744977
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Edvards Munka daiļradi lielā mērā raksturo viņa dzīves gājums – notikumi, lielākoties nāves, un nervozitāte, kas no tā visa izrietēja. Viņa slimīgā daba tikai papildināja talantu līdz sīkumam. Pārsteidzoši pilnā dzīve mākslinieku noveda pie gleznošanas un grafikas, un ļāva viņam kļūt zināmam arī pie mums. Radot ekspresīvos darbus, Munks izbēga no savas realitātes un sniedza mums darbus, kas parādīja, ko mākslinieks ir spējīgs izdarīt ar otas palīdzību.
Ar savdabīgi drūmo tēlu palīdzību Munks panāca to, ko citi nespēja un ievērojami ietekmēja ne tikai māksliniekus, bet arī savu tautu. Emociju, sāpju un baiļu izteikšana izrādījās pagrieziena punkts mākslinieka dzīvē un viņš piepildīja ne tikai savi ar mierinājumu, bet arī citus ar tikpat lielu atļautību izteikties skaļi par savu iekšējo pasauli, kas nebija pieņemams tā laika sabiedrībā. Munka izpausmes bija viņa lielāko baiļu atlaišana un sava veida brīvības iegūšana.
Munks savā darbībā ierindojas kā viens no spēcīgākajiem, labākajiem un ietekmīgākajiem modernistiem. Viņš sevišķi spēcīgi ietekmēja māksliniekus Skandināvijā un Vācijā (jo dzīvoja tur ilgu laiku), kur kopā ar Vinsentu van Gogu tiek uzskatīts kā galvenais ekspresionisma mākslas avots. „Tāpata kā Leonardo da Vinči studēja cilvēka anatomiju un preparēja līķus, tāpata es mēģinu preparēt dvēseles,” tādus vārdus izvēlējās teikt pats Munks, lai tikai pierādītu viņa talantu vēlreiz.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties