Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451978
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kafija ir karsts dzēriens, kas tiek gatavots no grauzdētām kafijkoku sēklām un kafijas pupiņām. Tai ir maza uzturvērtība, un tā satur daudz minerālvielu, tāpēc kafiju ieteicams izmantot, ievērojot diētu.
Galvenās kafijas uzturvielas ir kofeīns un kafeols, kas kafijas patērētājam rada vēlmi lietot šo produktu regulāri jeb izraisa atkarību. Liela kofeīna deva uz cilvēka organismu var iedarboties nomācoši. Tomēr kofeīnam piemīt arī pozitīva ietekme uz galvas smadzenēm – tas stimulē fizisko aktivitāti, paaugstina garīgā darba spējas, kā arī saīsina reakcijas laiku. Kafija spēj normalizēt pazeminātu asinsspiedienu un noderēt kā urīndzenošs līdzeklis.
Kafija tiek realizēta vairākos veidos: grauzdētas kafijas pupiņas, malta pupiņu kafija, maltā kafija ar cigoriņiem, šķīstošā kafija, jēlkafija, kafija bez kofeīna, unkafijas dzērieni.
Kafijas pupiņu kvalitāti vērtē pēc to lieluma, viendabīguma un krāsas.
Tirdzniecībā ir divas galvenās kafijas šķirnes – Arābika un Robusta. Arābikai ir vislabākais aromāts un garša, savukārt Robustai ir mazāks kofeīna saturs un to izmanto galvenokārt šķīstošo kafiju gatavošanā.
Kafija viegli piesaista apkārt esošos aromātus un diemžēl arī daždas smaržas un smakas. Ja grauzdētas kafijas pupiņas netiek pareizi glabātas, tās uzreiz sāk zaudēt savu aromātu un to pilnīgi pazaudē gandrīz divu nedēļu laikā. Iesiņojot kafiju tad, kad tā ir vēl silta, tikko grauzdēta, kafija saglabājas svaiga līdz sešiem mēnešiem.
Lai produktu varētu pārdot, to vispirms ir nepieciešams noformēt pēc marķēšanas pamatprincipiem, lai piesaistītu pircējus un ļautu tiem iepazīties ar svarīgāko informāciju par šo produktu.
Latvijā viena no pārdotākajām šķīstojājām kafijām ir klasiskā šķīstošā dabīgā kafija „Liepāja”, kas tiek izgatavota no labākajām Arābikas un Robustas šķirnes kafijas pupiņām.
„Liepājas” kafijas marķējums atbilst prasībām.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1250509
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties