Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:833470
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Izmantotās literatūras apskats    4
1.  Ebreju izcelsme    5
2.  Ebreju darbības Latvijā 20. gs pirmajā pusē    7
3.  Latviešu sabiedrības domas, antisemītisms pret ebrejiem 20. gs pirmajā pusē    12
  Secinājumi    17
  Pielikums    18
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Latvijā ebreju ir bijuši vairākus gadsimtus un viņu paveiktais šeit ir ievērojas, toties represijas, naids, nepatika pret viņiem ir bijusi lielāka. Nepatiku pret ebreju tautu latvieši sāka izrādīt jau pirms 20. gadsimta sākuma. Tad šīs nepatikas pamatā bija skaudība par to, ka ebrejiem sadzīvē iet labāk un viņi ir gudrāki, kā arī ir apdāvināti ar labām ekonomiskajām prasmēm.
Starp Pirmo un Otro pasaules karu ebreju piedzīvoja ziedu laikus, kad viņu kopiea strauji auga un attīstījās. Ebreju bagātības palielinājās un tie sekmēja Latvijas valsts ekonomisko attīstību ar savām lieliskajām ekonomiskajām un tirgotāju spējām.
Līdz Hitlers bija publiski izteicis savu viedokli pret ebreju tautu viņus neviens īpaši neapspieda un nepatika nekādas liela mēroga ebreju slepkavošanas, bet Otrā pasaules kara laikā ebrejus sāka masveidā slepkavot. Tas notika Holokausta laikā, kad dažu mēnešu laikā tika nogalināti tūkstošiem ebreju. Geto ebrejus paverdzināja un vēlāk, kad tie vairs nebija spējīgi strādāt tie tika nogalināti.
Kopumā skatot, ebreji Latvijā arvien vairāk tika diskriminēti pēc Otrā pasaules kara, viņus izstūma no pārvaldes aparāta, viņiem bija liegta iespēja atjaunot savu kopienu, saglabāt savu etnokulturālo un reliģisko identitāti. Kompartijas un LPSR valdības resori, izpildot Maskavas dotos norādījumus, kategoriski aizliedza atjaunot ebreju skolas. Gandrīz visi ebreju bērni bija spiesti mācīties krievu apmācības valodas skolās, kur notika viņu daļēja rusificēšana. Taču daudzās ģimenēs svinēja ebreju reliģiskos svētkus, ievēroja tradīcijas, stāstīja par savas tautas vēsturi.
Ebreju tauta ir bijusi apspiesta aiz skaudības un tie nežēlīgi un šaušulīgi noslepkavoti Rumbulā, Salaspilī, Rīgā un citās Latvijas pilsētas ,neņemot milzīgās koncentrācijas nometnes Polijā un Vācijā Otrā pasaules kara laikā. Ebreji Latvijā nesa tikai labu, bet kad radās iespēja vairāki latvieši to izmantoja un nošāva vairākus simtus un tūkstošus ebreju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties