Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:181232
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No 1819. līdz 1822. gadam Franklins devās savā personīgi pirmajā ekspedīcijā, tā bija sauszemes ekspedīcija no Jorkfaktori Hudzona līča līdz Koroneišenas līcim Ziemeļu Ledus okeānā. Viņš ceļoja pār Atabaskas un Greitsleivleika ezeru. Džona Franklina ieguvums no ekspedīcijas bija teritorijas, kuras tika iezīmētas kartē, tās bija daļa Koroneišenas līča piekrastes uz austrumiem no Kopermainas upes ietekas Kanādas ziemeļrietumos. Franklins ekspedīcijas gaitu apkopoja savā grāmatā ‘’ Apraksts par ceļojumu gar Polārās jūras piekrasti 1819., 1820., 1821. un 1822. gadā’’. Visumā Džona Franklina pirmā vadītā ekspedīcija bija samērā smaga, jo ekspedīcijas laikā tika zaudēti 11 no 20 ekspedīcijas dalībniekiem, lielākā daļa ekspedīcijas locekļu mira bada nāvē, lai izdzīvotu nācās ēst ķērpjus un ir pat ziņas, ka ekspedīcijas locekļi ēda savus ādas apavus. Neskatoties uz visām grūtībām un pārdzīvojumiem Franklina pirmā ekspedīcija tomēr deva lielu ieguldījumu ģeogrāfijā, tika veikti nopietni kartogrāfiski precizējumi un polārloka pētījumi.
Kad pēc ekspedīcijas Džons Franklins atgriezās Anglijā viņš apprecējās ar Eleonoru Annu Pordenu, tajā pašā 1823. gadā viņiem piedzima meita Eleonora Izabella, kura diemžēl 1825. gadā mira no tuberkulozes. Pēc šī traģiskā notikuma Franklins nolēma turpināt pētījumus Arktikā, viņa jaunā ekspedīcija bija daudz labāk apgādāta un tā tika nodrošināta ar divām buru laivām. Viņš ceļoja gar Ziemeļamerikas piekrasti uz rietumiem no Makenzi upes grīvas līdz Bičipointai (Aļaskā).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1120015
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties