Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492122
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Biogrāfija    4
  Pedagoģiskie uzskati    5
  Secinājumi    9
  Kopsavilkums    10
  Izmantota literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos šī tēmu, jo uzskatu, ka man, kā topošai pasniedzējai ir jāzin par Džonu Loku, lai būtu informētai par viņa pedagoģiskiem uzskatiem.
Mērķis šīm referātam ir iepazināt jūs ar Džona Loka biogrāfiju un pedagoģiskiem uzskatiem.
17. gs. buržuāzija kļūst par vadošo spēku sabiedriskajās attiecībās. Šis process daudzās Eiropas valstīs ir lēns un sarežģīts, jo progresam un reformām ceļā stājās feodālās un pusfeodālās sabiedriskās attiecīgas.
Anglijā šis konflikts izraisīja buržuāzisko revolūciju ( 1642-1649), kas gala rezultātā 1688. g. beidzās ar t.s. šķiru kompromisu- vienošanos starp buržuāziju un aristokrātiju (absolūtisma piekritējiem). Par noteicošo spēku valstī kļuva buržuāzija, bet par tās ideologu - Džons Loks.
Džons Loks ir viens no ievērojamākajiem domātājiem cilvēces vēsturē. Viņa darbi ietekmēja visu turpmāko filozofijas, pedagoģijas, tiesību un citu zinātņu attīstību. Džons Loks ir uzskatāms par Anglijas Apgaismības laikmeta progresīvo pedagoģisko ideju paudēju.
Džons Loks dzimis 29. augustā 1632. gadā Raitonā (netālu no Bristoles), Dienvidrietumanglijā provinces advokāta un puritāņu ģimenē.
No 1647. gada līdz 1652. gadam viņš mācījās prestižajā Vestminsteras skolā Londonā. Bērnībā viņu stipri ietekmēja Anglijas buržuāziskās revolūcijas un pilsoņu karu notikumi. Viņa tēvs bija aktīvs Stjuartu absolūtisma- neierobežotas karaļa varas- pretinieks.
No 1652. gada līdz 1667. gadam viņš mācījās un pabeidza teoloģijas un medicīnas studijas Oksfordas universitātē un vēlāk strādāja tur par pasniedzēju. Viņš mācīja sengrieķu valodu un retoriku. Tajā laikā viņš draudzējās ar fiziķi Robertu Boilu un piedalījās viņas eksperimentos.
No 1667. gada līdz 1675. gadam strādāja kā domubiedra un valstsvīra lorda Ešlija personīgais ārsts, vēlāk sekretārs un mazbērnu audzinātājs viņa mājā Londonā. Tajā periodā viņš uzrakstīja pirmos darbus.
No 1675. gada līdz 1688. gadam sakarā ar politiskajiem notikumiem Anglijā (vigu vajāšanām), Loks uzturas Francijā un Nīderlandē, kur pavada laiku ar daudziem ievērojamiem tā laika zinātniekiem un filozofiem.
1688. gadā viņš atgriežas Anglijā un publicē vairumu savu darbu. Un pēc grāmatas izdošanas tiek atzīts par tā laika Eiropas ievērojamāko filozofu. Satiek un iedraudzējas ar Īzāku Ņūtonu.
No 1691. gada līdz 1704. gadam dzīvoja lēdijas Masamas ģimenē Eseksā. Lēdija Masama bija viena no pirmajām feminisma ideoloģēm. Intelektuālā tuvība palielināja viņu draudzību ar lēdijas Masamas ģimeni Oates pilsētas, kur viņš dzīvoja līdz savai nāvei.
Džons Loks nomira 28.oktobrī 1704.gadā 72.gadu vecumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties