Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468359
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Uzdevums    2
  Ievads    4
  Objekta raksturojums    5
  Principiālas shēmas izvēle    10
  Aplēses slodzes noteikšana katrai sadalnes grupai un mājas ievadam kopumā    15
  Kabeļu un aizsardzības aparātu izvēle    18
  Sprieguma novirzes aprēķins un novērtējums    24
  Ēkas stāvu plāni, elementu saraksts    25
  Pārsprieguma aizsardzība un zemējuma ietaises novērtējums    33
  Sadalnes piestiprināšana pie koka virsmas    35
  Elektroinstalācijas izmaksu tāme    37
  Papilduzdevums. Āra apgaisme    41
  Secinājums    43
  Literatūras saraksts    44
Darba fragmentsAizvērt

Mūsu laikā sāka strauji attīstīties tautsaimniecības ekonomika un uzņēmēju darbība. Nekustamā īpašumā tirgū cenas visu laiku paaugstinās un ir liels pastāvīgs pieprasījums uz dzīvojamo platību, gan mājam, gan dzīvokļiem. Tāpēc tagad ir izdevīgi celt jaunas mājas. Šodien ir redzama tendence, ka cilvēki var sev nopirkt nelielu privātu māju. To var izdarīt gan par skaidru naudu, gan kredītu, vai līzingu. Kredītu resursi tagad nav dārgi. Tāpēc dzīvojamo māju celtniecība sāk savu attīstību. Vislabākie varianti ir nelielas mājiņas vai kotedžas blakus pie pilsētas klusā skaistā vietā. Celtniecība mūsu laikā ir sarežģīta tehnoloģiju komplekss, kurš iekļauj sevī ne tikai celtniecību, bet arī komunikāciju ierīkošanu. Tas ir elektroinstalācija, ventilācija, sakari, ūdens apgāde, siltumapgāde, gāze, televīzija, internets un var būt drīz būs citas tehnoloģijas. Elektroinstalācija ir viens no svarīgākiem inženieru tīklu veidiem, bez kuras tagad jau nedrīkst attēlot māju. Pēdējos gados ir redzama liela elektrotehnoloģiju attīstība. Paradās jaunie materiāli, iekārta, patērētāju veidi. Piemēram jaunās rozetes, slēdži, gaismekļi un lampas ar jaunu skaistu dizainu un darbības principiem, jaunā kabeļu izolācija. Tagad izmanto jaunus materiālus – plastikāta caurules, kārbas, dažādas teknes. Uzlabojās arī instalācijas metode un tehnoloģija. Ar jaunu rokas instrumentu izmantošanu tas kļuva daudz ērtāk, drošāk un ātrāk.
Projektējama ēka atrodas pilsētas ārzonā. Ēka ir domāta kā dzīvojamā māja pastāvīgai izmantošanai. Ārī var izmantot kā vasarnīcu. Māja aprēķināta vienai ģimenei. Ir viena stāva un pagrabs. Pie mājas ir divas palīgēkas: garāža un siltumnīca. Netālu no mājas iet autoceļa maģistrāle, no kuras tieši pie mājas tiek pievadīts autoceļš. Mājas elektrotīkla barošana iet no ziemeļu puses, no transformatoru apakšstacijas, kura atrodas 40 m attālumā. Šis transformators baro arī citus patērētājus. Elektrobarošana izpildītā gaisvadu līnijas veidā ar piekārkabeļa AMK izmantošanu. Spriegums ir 380/220 V. No gaisa līnijas barojošais kabelis ienāk uz uzskaites sadali, kura atrodas ārējā ēkas pusē. Šeit mēs uzstādīsim skaitītāju. Pēc tam kabelis aizsargātā kārbā iet iekšā uz ēku un pieslēdzas pie iekšējas spēka sadalnes. Ir centralizēta ūdens apgāde un kanalizācija. Centralizētas apkures nav. Tāpēc mājā ir sava katlu telpa, ar kuras palīdzību var sildīt ūdeni un apsildīt visu ēku. Telefonlīnijas nav, jo tagad vieglāk izmantot mobilos sakarus. Ēkas korpuss izbūvēts no koka. Pamatne un pagrabstāvs izpildīti no betona. To jāievēro elektroinstalācijas gaitā. Mājā ir nepieciešami izveidot elektroinstalāciju, aprēķināt kabeļu šķērsgriezumus, aizsardzību, apgaismojumu, izvelēties aparātus un tos izvietojumu. Arī papildus jāuzstāda garāžas un siltumnīcas barošana. Mājai blakus uzstādīsim ārējo apgaismi. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties