Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:923638
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Senajā akmens laikmetā jeb paleolītā (aptuveni 32. – 12.gs. p.m.ē.) dzīvnieku zīmējumi uz alu sienām un griestiem ir vēl visai primitīvi – ar tumšu krāsu apvilkti dzīvnieku kontūrzīmējumi un zvēru galvu atveidi – dzīvnieku ķermeņu vispārējās formas. Vēlāk jau skaidri saskatāmas atšķirīgo sugu iezīmes, viņu raksturīgās kustības. Tālākajā attīstības pakāpē šie gleznojumi atveido gandrīz visu toreizējo Eiropas dzīvnieku pasauli, īpaši zālēdājus. Par visvairāk attēlotajiem dzīvniekiem uzskata staltžuburainos briežus, mežonīgos savvaļas zirgu barus, garspalvainos sumbrus, milzīgos mamutus, bizonus. No plēsoņām attēlotākie ir lauvas un lāči, mazāk parādās vilku, lūšu un citu plēsīgo zvēru figūras. Dažkārt parādās arī mazo dzīvnieku attēli, kā piemēram zaķi, putni un čūskas. To kontūras ieskrāpētas ar krama kaltiem, bet paši dzīvnieku ķermeņi apgleznoti. Gleznošanai izmantotas zemes krāsas, kas atsegušās nogruvumu un ūdens izskalojumu vietās: sarkanais māls, dzeltenais okers, ko prata jau dedzināt līdz tas kļuva tumši sarkans, brūnā umbra, melnais merģelis un kvēpi, kā arī baltais kaļķis. Krāsas klāja daļēji ar roku, bet lielākus laukumus aizkrāsoja ar kažokādas gabaliņiem.
Atrodamas arī no kaula vai akmens, raga, koka, kaļķakmens, dažviet māla veidotas dzīvnieku skulptūriņas. Tās ir gan mamutu figūriņas, gan degunradžu, alu lauvu (tām gan atveidota tikai galva), lāču un citu dzīvnieku atveidojumi. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1167444
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties