Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:389229
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Priekšnoteikumi dzīvnieku un cilvēku vienlīdzībai    3
2.1.  Prāta spējas    3
2.2.  Spēja just sāpes    5
2.3.  Valodas spējas    6
3.  Secinājumi    7
4.  Literatūras saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

3. Secinājumi
Dzīvnieku atbrīvošana tiek ierindota kategorijā aiz melnaidāno atbrīvošanas, sieviešu atbrīvošanas un geju atbrīvošanas. Vai tas nozīmētu evolūcijas procesu un ka nākamais, ko mēs gribētu atbrīvot ir augļu un dārzeņu pasaule? Piekrītu, ka dzīvniekiem piemīt dažādas spējas, kuras piemīt arī cilvēkam, bet tās ir mazākā koncentrācijā un kombinācijā, nekā cilvēkiem, kas ļauj tiem baudīt saprātīgu varu pār dzīvniekiem. Saprāta robežas ir cilvēku ziņā.
Nav īsti skaidrs, ko dzīvnieku aizstāvji grib panākt – pilnīgu dzīvnieku likšanu mierā t.i. nelietošanu ne pārtikā, ne eksperimentos? Vai tas būtu atrisinājums cilvēka-dzīvnieka attiecībās? Vai dzīvnieki tādēļ jutīsies laimīgi un atbrīvoti? Dzīvniekiem vajadzētu būt arī pienākumiem un darbam, tāpat kā cilvēkiem. Piemēram, cilvēks noalgo dzīvnieku darbam, par ko dzīvnieks saņem algu no cilvēka. Izplatīta suņu profesija būtu sargsuns – suns sargā māju, cilvēks dot ēst un pilda tādas pat sociālās funkcijas kā darba devējs pret viņu. Tiek maksāts par pakalpojumu un netiek pārkāptas neviena tiesības un ētiskais statuss.
Lai cik racionāli būtu pamatojumi par to, ka uz dzīvniekiem attiecas tādas pašas tiesības kā uz cilvēkiem, un līdz ar to mēs nedrīkstam viņus iekļaut ne savā ēdienkartē, ne drēbju skapī, pilnīgu dzīvnieku vienlīdzību ar cilvēkiem tuvākajos gadu desmitos, es apšaubu, jo cilvēku domāšana mainās ilgā laika posmā. Vispirms būtu jāaptver, ka dzīvniekiem tiešām tiek nodarīts ļaunums. Iespējas šo procesu varētu paātrināt racionāli aprēķini par pārtikas trūkumu pasaulē, dzīvniekus vairs nebūtu ar ko barot, jo tagadējās dzīvnieku barības plantācijas tiktu cilvēkiem. Jo diez vai bez iemesla cilvēki piešķirs dzīvniekiem vienlīdzīgi ētisko statusu ar sevi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230851
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties