Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451991
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apdrošināšana – universālais instruments, kas veidoja cilvēce sava īpašuma interešu ekonomiskai aizsardzībai. Mūsdienas bez tā valstis ar attīstību tirgus ekonomiku ne tiek noslēgts neviens darījums, nedarbojas gandrīz neviens uzņēmums. Apdrošināšanas polise ir gandrīz ikvienam cilvēkam. Aizvien acīm redzama vajadzība apdrošināšanas polise paliek arī pie mums. Taču apdrošināšanas prakse mūsu valsti vēl nav plaši attīstīta. Tā visa pamats – bijuša valsts apdrošināšanas monopols, kas ilgu laiku bija nenozīmīga finanses sistēmas papildinājums. Līdz ar tirgus attiecību attīstību maiņas arī mūsu sabiedrības domāšanas veids. Un tomēr joprojām ne visiem skaidra apdrošināšanas jēga un priekš kam tas viss ir vajadzīgs.
Apdrošināšana ir pakļauta visam piedāvājuma un pieprasījuma likumsakarībām, tāpēc speciālisti, runājot par apdrošināšanu, lieto jēdzienu “apdrošināšanas tirgus”. Apdrošināšana ir tirgus, kur apdrošināšanas devējs – apdrošināšanas sabiedrība, cenšas piedāvāt apdrošināšanas ņēmējam – fiziskam un juridiskam personām – pēc iespējas izdevīgākus noteikumus, noradot savas saistības gadījuma, ja klientam radušies nelabvēlīgi apstākļi, pret kuriem tas apdrošinājies.
Ar 1998. gada 1. septembri valsti stājies spēka Latvijas Republikas likums “Par apdrošināšanas līgumu” un “Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likums”. Minētie likumi un saskaņa ar šiem likumiem pieņemti Ministru kabineta noteikumi sekmes apdrošināšanas tirgus tālāku attīstību un sakārtošanu, ka arī precizēs apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas ņēmēju savstarpējas attiecības. Apdrošināšanas bizness atkarīgs no sabiedrības maksātspējas līmeņa un no uzticēšanas apdrošināšanas sabiedrībām. Atsevišķu firmu neveiksmīga finansiāla darbība, negatīvi iespaidoja apdrošināšanas sfēras attīstību. Un tomēr, apdrošināšanas biznesam ir liela loma Latvijas tirgus ekonomika un tas attīstās loti strauji.
Pasaules apdrošināšanas tirgu ir vērojama šāda likumsakarība: industriāli attīstītājas pasaules valstis dominē dzīvības jeb life – apdrošināšana, taču visa parejat pasaule dzīvības apdrošināšanas prēmiju apjoms atpaliek no nedzīvības jeb non-life apdrošināšanas joma saņemto prēmiju daudzuma. Attīstītājas Eiropas valstis un citur pasaule apdrošināšana ir pati par sevi saprotama lieta. Cilvēkus, kuri nav apdrošinājuši savu dzīvību un īpašumus, uzskata par nenopietniem, nepiesardzīgiem un vieglprātīgiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties