Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:454729
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pieaugušo attīstības periodā personība sevi piepilda ne vairs nejauši, bet atbilstoši savai „patībai” vai ievirzēm, meklē savām vajadzībām, iekšējai un ārējai motivācijai atbilstošas apmierināšanas iespējas. Pieaugušo periods, kad indivīds jūt un uzņemas atbildību par savu dzīvi. Proti, nav noteikta vecuma, pēc kura cilvēku var uzskatīt par pieaugušu.
Dabas loģika prasa pāra rašanos, sabiedrības loģika – ģimenes rašanos. Stipra laulība ir lielākais laimes avots uz zemes. Ģimenes veidošana sākas ar nākamā dzīvesbiedra izvēli. Dzīvesbiedra izvēlē piemīt augsta brīvības pakāpe. Taču laulības attiecību veidošana nav absolūta brīvas gribas izpausme, jo nevis indivīds, bet gan sabiedrība ir izvirzījusi laulību par sociālu institūtu, ar kura palīdzību tiek regulētas attiecības starp dzimumiem. Izvēlīgums partnera izraudzīšanā liecina par personības attīstības un pašizpratnes līmeni.
Sabiedrība sekmē stāšanos laulībā, veido savai attīstības pakāpei atbilstošus pirmslaulības attiecību un laulību uzvedības stereotipus, ar kuru palīdzību tiek risināta sarežģītā dzīvesbiedra izvēles problēma, optimāli saskaņojot racionālos un emocionālos momentus. Priekšstati par nākamo vīru ontoģenēzē veidojas ilgi un pakāpeniski, lielā mērā neapzinoties šo procesu.
Laulības partneri sastop un izvēlas noteiktā sociālā vidē (draugu un paziņu lokā, darba vai mācību kolektīvā u.tml.), kas ietekmē laulībuzvedību. Šī meklēšana un sastapšana katram cilvēkam ir citāda – dažam mokoša, citam kā rotaļa ar flirtēšanu utt. Citiem tā padodas, citam nē.
Sākotnējā kontakta laikā, kad tiek novērotas cilvēka ārējās īpašības (fiziskie dotumi, izturēšanās u.c.), rodas ieinteresētība par konkrētu personu. Savstarpēja ieinteresētība savukārt liecina par psihiskā kontakta nodibināšanos, kura gaitā uzmanības lokā nonāk ne tikai personas ārējais veidols, bet arī vieglāk uztveramās rakstura īpašības, kas var izraisīt vienpusējas vai abpusējas simpātijas. Iepazīstoties nodibinās sociāls kontakts – sākas aktīva otra cilvēka iepazīšana (izzināšana, mijiedarbība), kas labvēlīgā gadījumā no sociāla kontakta pāraug sociālā saiknē; izveidojas pāris.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1200036
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties