Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:896268
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Dzimumzīmes, to veidošanās un aizsargāšana    4
  Dzimumzīmes, to veidošanās un aizsargāšana    5
  Ko stāsta dzimumzīmītes    5
  Ko stāsta dzimumzīmītes    6
  Ko stāsta dzimumzīmītes    7
  Izmantotā literatura    8
Darba fragmentsAizvērt

Dzimumzīme ir labdabīgs veidojums uz ādas. Tās ir dažādu formu, izmēru – plakanas vai izaugumu veidā. Izmēros tās varbūt no viena milimetra līdz pat dažiem centimetriem, to virsma var būt tīra vai arī klāta ar apmatojumu.
Mums pierastāka ir pigmentētā dzimumzīme. Parasti dzimumzīmes uz miesas parādās pirmajos dzīves gados, pubertātes periodā, grūtniecības periodā. Saules stari stimulē pastiprinātu dzimumzīmju rašanos. Pašas par sevi dzimumzīmes nav bīstamas.
Tomēr nevajag aizmirst, ka jebkurš labdabīgs veidojums var kļūt arī ļaundabīgs. Ja dzimumzīme sāk mainīt savu izskatu, steidzami jāgriežas pie onkologa. Diemžēl pilsētā mūsu āda nemitīgi ir pakļauta kaitīgai ietekmei un traumām, kas vairākkārtīgi paaugstina risku ādas traumām.
Īpaši ir jāuzmanās cilvēkiem ar ļoti gaišu ādu, cilvēkiem ar vasarraibumiem, grūtniecēm, ja bieži sauļojaties, cilvēkiem ar lielu dzimumzīmju skaitu un pigmentu plankumiem, ja dzimumzīme ir lielāka par 5 milimetriem diametrā.
Mūsdienu kosmetoloģijā ļoti izplatīta ir dzimumzīmju noņemšana. Samērā vienkārša procedūra, kura aizņem dažas minūtes. Laimīgie apmeklētāji priecīgi aiziet no kosmetologa kabineta pat nenojaušot, ka šī noņemtā dzimumzīme vēl var ļoti nepatīkamā veidā par sevi atgādināt.
Jebkurai dzimumzīmei ir saknes, kuras dziļi izplatās ādā un aizņem lielāku platību, nekā viņa pati ir. Tieši šīs saknes nes sevī slēptus draudus. Jebkura dzimumzīmes traumēšana var novest līdz ādas vēzim.
Ja dzimumzīme ir noņemta nepareizi, tad tās saknes paliek un mainās, izsaucot vēzi. Protams, labāk dzimumzīmes ir nemaz neaiztikt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties