Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:520369
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.2.  Dzimuma lomas    4
1.3.  Dzimuma stereotipi    6
2.  Dzimuma apzināšanās un dzimuma socializācijas aģenti    7
3.  Dzimuma diskriminācija    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt


Autors šo tēmu izvēlējās, lai apkopotu informāciju par dzimumu nevienlīdzību. Šajā darbā ir apkopota informācija par dzimumu un dzimumu lomām, kur katram dzimumam vīrieša un sievietes saskaņā ar viņu bioloģisko dzimumu. Mūsu sabiedrībā no sievietes tradicionāli tiek gaidīts, viņa būs laba māte, vīra palīdze. No vīrieša tiek gaidīta veiksmīga karjera, ģimenes materiālā nodrošināšana. Autors darbā ir apkopojis arī tādas tēmas kā dzimuma stereotipi, dzimumu apzināšanās un dzimumu socializācijas aģenti, dzimumu diskriminācija.
Dzimu stereotipi- ir sabiedrībā plaši izplatīti uzskati par vīriešiem un sievietēm, viņu raksturīgajām iezīmēm, lomām un to izpildes standartiem. Reizēm šie stereotipi atbilst patiesībai, bieži ir nepatiesi, sevišķi attiecībā pret neordinārām personām.
Dzimuma apzināšanās un dzimuma socializācijas aģenti- Dzimumsocializācija ietver sava dzimuma apzināšanos un šim dzimumam raksturīgo sociālo lomu apguvi. Dzimumapziņu bērnam veido viņa vecāki, ievērojot viņa bioloģisko dzimumu. Dzimuma apzināšanās ir ļoti nozīmīga cilvēka dzīvē, jo dzimums ir statuss, kas nosaka, kādus citus statusus mēs ieņemsim, kāds būs mūsu statusu kopums.
Dzimuma diskriminācija- Latvijā visizplatītākā cilvēktiesību problēma esot dzimumu diskriminācija. Latvijā un ne tikai Latvijā ir ar to problēmas. Bieži vien ir tāda nepareiza, tendencioza, uz stereotipiem balstīta izpratne par to, kas tas ir. Tikko kā tiek pieminēta dzimumu diskriminācija, nereti veidojas asociācijas ar feminismu vai ko tamlīdzīgu. Taču abām šīm lietām nav nekāda sakara. Ar dzimuma diskrimināciju var sastapties ik dienas sākot jau darbā un visbeidzot mājās. Arī darba samaksā sievietes saņem tikai 75 procentus no vīriešu darba samaksas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1209223
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties