Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:191647
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vīriešu un sieviešu atšķirības nav tikai fiziskas vai reprodukcijas funkcijās, bet arī daudzās citās jomās, tai skaitā, kā viņi risina intelektuālas problēmas. Dažus gadu desmitus atpakaļ bija ideoloģiski moderni – uzstāt, ka šīs uzvedības atšķirības ir minimālas un ir tikai sekas/eksperimentu rezultāts, novērojot attīstību pirms un pēc jaunības perioda. Acīmredzami tikai nesen atklāja, ka seksuālo hormonu iespaids uz smadzeņu struktūru sākas jau ļoti agri, jau no paša sākuma vides iedarbība uz zēniem un meitenēm ir atšķirīga, šādi efekti apgrūtina novērtēšanu, neatkarīgi no psiholoģiskās predispozīcijas.
Seksuālās atšķirības bioloģiskos pamatus smadzenēs un uzvedību daudz labāk var iepazīt caur pamatīgām uzvedības, neiroloģijas un endokrinoloģijas studijām, pētījumiem.
Mēs zinām, piemēram, no novērojumiem par cilvēkiem un dzīvniekiem – vīrieši ir agresīvāki nekā sievietes, zēni vairāk nekā meitenes spēlē rupjas un riska pilnas spēles. Mēs arī zinām, ka vīrieši ir labāki dažādos telpiskos vai navigācijas uzdevumos. Kāpēc un kā rodas šīs un citas seksuālās atšķirības? Daudz no mūsu informācijas un idejām par seksuālo atšķirību mantošanu nāk no pētījumiem par dzīvnieku pasauli. Šādi pētījumi atklāja, ka iespējams vissvarīgākais faktors sieviešu un vīriešu atšķirībās ir pakļaušanās līmenis dažādu hormonu ietekmei dzīves sākumā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties