Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904861
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Saturs    2
  Fusion vēstures pirmsākumi    3
  Fusion turpinātāji    5
  Fusion mūzikas stilistika    6
  Izmantotās literatūras saraksts    7
Darba fragmentsAizvērt

1960. gadā Trompetists un komponists Mails Deivs aizsāka fusion virzienu džezā. Viņš bija klausījies Džimiju Hendriksu un Džeimsu Braunu un secinājis, ka savā mūzikā vēlas attīstīt mazāk abstraktu, vairāk uz ģitārām orientētu skanējumu. Viņa interesi saistīja arī jaunās skaņas iespējas, ko piedāvāja elektroniskie instrumenti. Viņš ir arī cool jazz, bebopa, modālā džeza aizsācējs.
Pirmais Mailsas Deivisa eksperiments tika dokumentēts 1968. gadā viņa albumā “Miles In The Sky” dziesmā “Stuff”. Šajā albūmā Deiviss spēlējās ar roka ritmiem un elektriskajiem instrumentiem. Ar Herbie Hancock pie elektriskajām klavierēm un Tony Williams spēlējot fanka ritmu, dziesma “Stuff” kļuva par fusion stila aizsācēju.
Tomēr fusion kustības galvenais stimulējošais spēks bija Mailsa Deivisa albūms „Bitches Brew”. Šis dubultalbums tika izdots 1970. gadā un nepieredzētā skaitā pievērsa roka auditorijas uzmanību (pirmajā gadā pārdoti 500 000 eksemplāru). Ģitārists Karloss Santana atceras, kā pirmo reizi klausījies šo albumu: "Domāju, ka šīs ir Ņujorkas skaņas - taksometri, ēku kanjoni, cilvēki un viss lielpilsētas spēks, enerģija un uzbudinājums. Un es toreiz zināju, ka Mailss ir jaunais ercenģelis, kurš vēstī par jaunās ēras rītausmu, skaņu un krāsu revolūciju."
Daudziem mūziķiem nepatika šī jaunā mūzika, viņi pretojās jaunajam virzienam, kuram tik ļoti sāka sekot Mails Deivs, saksofonists Charles Lloyd un citi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties