Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Dzeramā ūdens sagatavošanas problēmas. Gruntsūdens attīrīšana no hlorīdiem

     

    Referāts11 Ķīmija

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:328103
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gruntsūdeni veido nokrišņu ūdens. Tā veidošanās notiek vietās, kur nokrišņi ir lielāki nekā iztvaikošana no zemes un augu valsts. Tā ir atkarīga lielā mērā no nokrišņu īpatnībām un iesūkšanās zemē, kā arī no iesūkšanās vietas ģeoloģiskajiem apstākļiem, kā arī no to atrašanās un tecējuma zemē.
Kad nokrišņu ūdens ir iesūcies augsnes virskārtā, tas vispirms iztek caur zonu, kas pakļauta gaisa iedarbībai un nav piesūcināta. Šai zonai ir poras un plaisas, kas satur gan gaisu, gan ūdeni. Dziļāk, piesūcinātajā zonā, šīs vietas tiek piepildītas ar ūdeni. Tas ir tas ūdens, ko mēs saucam par gruntsūdeni. Augu valsts absorbē lielu daļu no ūdens, kas iesūcas zemē, palikušais ūdens var veidot gruntsūdeni. Kustība lejup uz ūdens līmeni var ilgt no stundas līdz pat vairākiem gadiem. Pārvietošanās smiltīs, grantī un saplaisājušos iežos ir straujāka nekā graudainās augsnēs un iežos ar mazām plaisām.
Gruntsūdens var būt sastopams gan augsne, gan iežos. Augsnē gruntsūdens sastopams porās, piemēram, brīvajā vietā starp augsnes daļiņām un pamata plaisās un porās. Ar gravitācijas ietekmi gruntsūdens tek no augstākiem apgabaliem uz zemākiem. Kādus ceļus tas izvēlas un cik ātri notiek kustība, tas ir atkarīgs no ūdens līmeņa slīpuma un augsnes caurlaidības. Vietās, kur gruntsūdens sasniedz virskārtu, izplūdes vietās veidojas avoti un mitrzemes. Gruntsūdens var arī iztecēt ezeru un strautu dibenā. Iztece mainās atkarībā no sezonas, un to var ietekmēt izmaiņas zemes lietošanā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1239648
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties