Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:500273
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bāka darbojas jau gandrīz 9 gadsimtus un ir Dženovas ostas oficiālā bāka. Tās gaismu var redzēt no 50 kilometru attāluma, kā 76 metru augsta tā ir lielākā bāka Vidusjūrā, bāka ir būvēta uz klints, kuras augstums ir 117 metri. Tā ir arī trešā vecākā bāka pasaulē, kas vēl tiek izmantota.
Bāka tika celta 1128. gadā Kapo di Faro virsotnē, vietā, kur cilvēki mēdza dedzināt ugunskurus, lai tie kalpotu par navigācijas palīgiem kuģotājiem. 1326. gadā bāku apgādāja ar eļļas lampām, kas uz visiem laikiem nomainīja uguni. Dženovas stikla meistari spēja ražot caurspīdīgus kristālus, kas radīja ārkārtīgi koncentrētu gaismas staru. Bāka kalpoja divējādam mērķim: kā brīdinājuma signāls un kā nocietinājums, viduslaikos tā bija izolēta no pilsētas, un tikai 17. gadsimtā tā kļuva par daļu no Dženovas aizsargmūriem un tā kā bāka bija aizsardzības cietoksnis, tā laiku pa laikam bija jānostiprina un jāpārbūvē. Ievērojamākie restaurācijas darbi tika veikti 16. gadsimtā, kad Dženova saceldamies pret Franciju tik stipri bojāja bāku, ka tā gandrīz sabruka.
1340. gadā torņa apakšējā daļā tika uzkrāsots pilsētas ģerbonis Tornis gadu gaitā mainīja pielietojumu un 1400. gadā kļuva par cietumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties