Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591923
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tajos gadījumos, kad cilvēks tieši tiekas ar jūtu priekšmetu, viņā aktualizējās sakars ar šo priekšmetu subjektīvais vērtējums, t.i., notiek jūtu pārdzīvošanas process. Sakaru ar Jūtu priekšmetu subjektīvo vērtējumu aktualizācijas procesu sauc par emocijām.
Ja sabiedrībai un cilvēkam izveidojies negatīvs priekšmeta vai parādības subjektīvs vērtējums,tad, tiekoties ar šiem priekšmetiem vai parādībām, cilvēks pārdzīvo negatīvas emocijas, bet, ja vērtējums ir pozitīvs, - pozitīvas.
Dusmas ir īslaicīgs ārprāts (Horācijs). Bet tās ( pēc Kanta domām ) arī mobilizē spēkus, lai varētu pretoties traucēklim. Tomēr tās ir arī bīstamas, it sevišķi ja padomā kādas sekas tās var izraisīt.
Dusmu situācijā raksturīgi ir sasārtusi seja, saspringti muskuļi.
Ja dusmas saglabājās ilgstoši, tās var kļūt par stresoru, kas savukārt var kļūt par kunģa čūlas, hipertonijas un citu somātisku traucējumu cēloni. Dusmu ierosinātie mehānismi ietekmē sirds asins pārsūknēšanas spēju. Tāpēs sirds slimniekiem dusmas nereti kļūst par nāves cēloni. Šis atklājums nozīmē, ka cilvēkiem vajadzētu censties apspiest dusmas to izpausmes vietā. Jo centieni dusmu lēkmes laikā apspiest šīs negatīvās emocijas tikai palielina ķermeņa fizisko uzbudinājumu un var paaugstināt asinsspiedienu. Bet savukārt dusmas uzkurina negatīvās emocijas un vairo spēju, ka šāda atbildes reakcija var kļūt automātiska ikvienā satraucošā situācijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties