Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:271926
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.nodaļa.  Kas ir nacionālā drošība?    4
2.nodaļa.  Valsts – nacionālās drošības pamats    7
  Secinājumi    7
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Lai vispār varētu runāt par nacionālo drošību, ir jāpastāv valstij. Valsts tiek uztverta kā teritoriāls veidojums un tās pastāvēšanai ir nepieciešanas trīs lietas: 1) Ideja par valsti - Valsts pastāv ja cilvēkiem ir kopīga ideja par to. Ir cilvēki, kuri apzinās kāpēc un kas tieši ir nepieciešams, lai valsts varētu pastāvēt. 2) Valsts institūcijas – institūcijas ir tās, kuras valstī visu vada. Tas ir reāls drošības līdzeklis, un nepieciešamības gadījumā spēj sniegt palīdzību. 3) Valsts materiālais pamats - valsts materiālais pamats ietver teritoriju, iedzīvotājus, dabas resursus. Materiālais pamats ir viss tas ko mēs redzam, un tā ir pirmā lieta, ko iznīcina konflikta gadījumā, lai būtu drošs, ka valsts vairs nav spējīga „dzīvot”.
Valsts drošība ir visa pamats un ir svarīgi nosargāt nacionālo drošību, lai valsts varētu pilnvērtīgi funkcionēt. Nacionālās drošības sistēma ir saistīta ar civilmilitāro sadarbību. Nacionālā drošība ir stāvoklis, kad tiek garantēta valsts neatkarība, teritoriālā integritāte, konstitucionālā iekārta, iespēja sabiedrībai brīvi attīstīties, labklājība un stabilitāte.
Kā jau minēju nacionālās drošības nodrošināšana ir centrālai valsts uzdevums, tādējādi rodas arī drošības dilemma. Katra valsts pievērš pastiprinātāku uzmanību drošības jomai, palielina bruņošanās spēkus, tādējādi radot bailes kaimiņvalstīs, jo šāda gatavošanās rada pašas valsts spēka nostiprināšanos un šāda spēka pastiprināšana citās valstīs tiek uztverta kā viņu drošības mazināšana, kas, respektīvi, veicina uz gatavošanos aizstāvēties pret draudiem vai uzbrukumiem. Ja valsts vēlas nodrošināt savu drošību, tā var paļauties tikai uz sevi. Šeit arī parādās šī drošības dilemma, jo vairāk pats nodrošinies, jo vairāk nodrošinās arī citas valstis, jo neviena puse nav pārliecināta, kāds ir mērķis šīs drošības stiprināšanai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1348864
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties