Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853184
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dizainera profesija ir domāta komunikabliem cilvēkiem ar stipru gribu un nerviem. Jābūt riktīgi apsēstam, lai pasaulē, kurā ir tik daudz izgudrojumu un tik liela konkurence, pieņemtu izaicinājumu un sasprindzinātu smadzenes uz vēl kādas neparastas lietas radīšanu.
Dizains ir ļoti dažāds, mūsdienās tas piedalās ne vien modernu, skaistu un funkcionālu produktu (drēbes, mēbeles, instrumenti, walkmani, skeitbordi, laptopi, hi-fi, auto) ražošanā, bet arī palīdz invalīdiem un veciem ļaudīm, gan radot viņiem hi-tech ratiņus, gan veidojot locītavu un citu orgānu protēzes. Laba pilsētas transporta shēma ir grafiskais dizains, tas ļauj orientēties svešā vietā - lidostās, stacijās, uz ceļiem. Sakarīgs web dizains ļauj viegli pārvietoties elektroniskajā telpā, bet interjera dizains dara ērtu un glītu dzīves telpu. Reklāmas dizains palīdz pārdevējam pārdot vairāk kolas vai vēsta par tuvojošos rokkoncertu. Dizains ir arī viltīgs, tas māk taupīt dažādas enerģijas, saudzēt dabu un apkārtējo vidi - piemēram, no atkritumiem taisīt vajadzīgas mantas. Citviet pasaulē ir ļoti attīstīta dizaina pētniecība, tā prognozē nākotnes cilvēka vajadzības un kaprīzes, paredz pakalpojumus un sniedz stratēģiskus padomus. Jebkurā no šim nozarēm arī tev ir iespēja izmēģināt savus spēkus.
Dizainers ir viena no grūtākajām profesijām pasaulē, bet vienlaikus tā ir arī interesantākā gan tiem, kas nokļuvuši slavas virsotnē (Alvars Alto, Filips Starks, Kristians Diors) un līdzīgi kinozvaigznēm atmirdz žurnālu lapās un visu veidu ekrānos, gan tiem, kas nodarbojas ar izgudrojumiem vai pētījumiem kādā ļoti specifiskā un plašākai sabiedrībai nezināmā jomā. Starp viņiem ir arī kāds vīrs vārdā Ādolfs Irbīte, kam ir tas gods būt simts ražošanā ieviestu radiolu un magnetafonu dizaineram. Ja šķūnītī vai bēniņos atrodams radioaparāts VEF 12, nemetiet to laukā, arī tas ir viņa radīts. Latvijai ir sava dizaina vēsture.
Latvijā, tāpat kā citu Baltijas un Ziemeļvalstu tradīcijā, dizaina saknes meklējamas amatniecībā un lietišķajā mākslā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1169248
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties