Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Diskriminācija ienākumu (darba samaksas) jomā Eiropas valstīs

     

    Referāts11 Ekonomika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:864527
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai izprastu, kāda ir dzīve konkrētā valstī, lai uzzinātu, piemēram, cik tās iedzīvotāju ir nabadzīgi, nepietiek zināt tikai ienākumu līmeni uz vienu iedzīvotāju šajā valstī. Nabadzīgo ļaužu skaits valstī un vidējā dzīves kvalitāte ir atkarīga arī no tā, cik vienlīdzīgi vai nevienlīdzīgi ienākumi tiek sadalīti [5,26]. Demokrātiska sabiedrība balstās uz visu cilvēku vienlīdzību. Vēl pirms dažiem gadu desmitiem uzmanība tika pievērsta rasu diskriminācijai. Diskriminācija ir jebkura atšķirība, izslēgšana, ierobežojums vai priekšrocība, kas balstās uz tādiem pamatiem, kā rase, ādas krāsa, valoda, nacionālā vai etniskā piederība, dzimums, sociālais vai mantiskais stāvoklis, invaliditāte, reliģiskā piederība, politiskā vai cita pārliecība, vecums u.c. Īpašu vērību Eiropas savienība pievērš jebkādas nevienādas jeb nevienlīdzīgas attieksmes izskaušanai attiecībā uz darbiniekiem – gan pieņemot darbā (darba sludinājumi, darba intervijas, darba līguma noslēgšanas nosacījumi), gan pašā darba procesā (darba apstākļi, darba samaksa un karjeras iespējas). Sākot ar klasisko izpratni par sieviešu un vīriešu vienlīdzību un beidzot ar iespējamo diskrimināciju pēc citiem aspektiem – vecums, ģimenes stāvoklis, rase, seksuālā orientācija u.c..
Latvija jau šobrīd pievērš lielu uzmanību minēto jautājumu risinājumam, gan pilnveidojot likumdošanu (piemēram, Darba likumā iekļautās normas, kas apgrūtina diskriminācijas iespējas darba vietā, uzdodot pierādīšanas pienākumu darba devējam), gan informējot sabiedrību par diskrimināciju un veidiem, kā tos novērst. Eiropas Savienības ietvaros īpašas diskriminācijas novēršanas pasākumu programmas, ar kuru atbalstu ieinteresētās dalībvalstis var gūt atbalstu iepriekš minēto pasākumu finansēšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1192769
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties