Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:331689
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mīksto magnētisko disku raksturojums    4
2.  Diskešu ražošanas tehnoloģija    5
3.  Mīksto magnētisko disku tirgus    8
  Secinājumi    9
  Literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Jau daudzus gadus esmu uzmanīgi sekojis notikumiem pasaulē datoru jomā. Šajā laikā datoru industrija attīstījusies milzu lēcieniem no 86 un 286 procesoriem ar takts frekvenci 8 – 20 MHz, līdz pentiumiem ar desmitiem tūkstošiem lielāku veiktspēju un takts frekvenci jau pāri 2 GHz (2000 Mhz). Jau septembrī Intel prezentēja šo savu pēdējo sērijveida ražošanai paredzēto procesoru, turklāt tika demonstrēti arī prototipa modeļi procesoriem ar takts frekvenci 3,5 Ghz un 4,5 GHz. Pašlaik visātrākie ir Pentium 4 (no Intel) un Athlon (no AMD) sērijas procesori.
Visjūtamāk datoru industrija ir attīstījusies tieši pēdējos piecos gados, kad procesoru veiktspēja ir palielinājusies desmitkārtīgi (no 200 Mhz līdz 2Ghz), bet vinčesteru (cieto disku) ietilpība pat simtkārtīgi, turklāt tie nav vienīgie piemēri.
Vienīgais, kas šķiet, ka stāv uz vietas ir mīksto magnētisko disku, jeb diskešu ražošana. Tik tiešām šajā jomā pēdējos septiņos gados nekas būtisks nav noticis. Arī produkts nav attīstījies. Kas gan ir šis produkts un kādēļ tas tik stabili turas savā vietā, tas arī tiks noskaidrots šajā referātā.
Šī referāta mērķis ir izpētīt diskešu ražošanas tehnoloģiju un tirgu Latvijā un pasaulē.
Balstoties uz referāta mērķiem tiek izvirzīti sekojoši uzdevumi: izpētīt diskešu uzbūvi, izpētīt magnētisko disku ražošanas tehnoloģijas un īpatnības, kā arī izpētīt diskešu tirgus galvenās tendences.
Referāta uzrakstīšanā tika izmantota dažādu autoru literatūra par datoriem, perifērijām, kā arī dažādi laikraksti, žurnāli un internets.
Mīkstie magnētiskie diski (disketes) ļauj informāciju no viena datora nogādāt uz otru, glabāt to, kā arī veikt arhīva un rezerves kopijas informācijai, kas atrodas uz cietā diska. Savukārt šo informācijas nesēju izmantošanai nepieciešama diskešu nolasīšanas iekārta, kurai jābūt uzstādītai katrā datorā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties