Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:650130
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savu uzvedības stilu mēs parasti attīstām jau bērnībā. Tas var būt atkarīgs no ģenētiskā mantojuma, kā arī no pirmās dzīves pieredzes. Katram no mums piemīt kāds no četriem galvenajiem uzvedības stiliem, kuru arī mēs pārsvarā visu laiku izmantojam, tomēr ir ļoti maz cilvēku, kurus varētu raksturot pēc viena galvenā stila, jo gandrīz vienmēr katram piemīt arī citiem stiliem raksturīgās īpašības. Katram galvenajam stilam ir 4 apakšstili. Galvenie stili ir: direktors (director), sabiedriskais (socializer), attiecību (relater), domātājs (thinker). Turpmāk apskatīsim direktora uzvedības stilu.

Direktora stils: Direktora stilam ir divi galvenie vadmotīvi: vajadzība kontrolēt un vajadzība sasniegt. Tiem, kam piemīt direktora stils ir uz noteiktu mērķi orientēti un karjeristi, viņi vislabāk jūtās, kad ir situācijas noteicēji un kad viņa pakļautībā ir cilvēki. Viņi vēlas paveikt ļoti daudzas lietas, tāpēc viņi izmanto lietišķu pieeju, lai koncentrētos uz galīgo rezultātu.
Direktora stila cilvēki it visur meklē izdevīgumu un nebaidās apiet likumus. Viņi uzskata, ka vieglāk ir lūgt piedošanu nekā prasīt atļauju. Viņi pieņem izaicinājumus, uzņemas vadību un pārgalvīgi steidzas risināt problēmas. Viņi arī uzņemas līderpozīcijas un vadību krīzes situācijās. Viņi ir tendēti visu izdarīt pēc iespējas ātrāk, tāpēc viņus var saniknot neparedzētas aizkavēšanās. Viņi stājas pretī novecojušai domāšanai un idejām.
Šos cilvēkus motivē ietekme un neatkarība. Tāpēc viņi uzmanās no cilvēkiem, kas varētu izmantot situāciju un sasniegt viņa nosprausto mērķi ātrāk. Tā kā avantūristiem svarīgākais ir rezultāts un laiks, kādā tas sasniegts, bieži vien kvantitātes dēl tiek upurēta kvalitāte. Avantūristu iedzimtais iedomīgums un uzpūtība noved pie tā, ka arī pieļauto kļūdu gadījumā viņi jūtas par sevi pārliecināti. Avantūristi neizvairās no konfrontācijas un viņiem patīk izaicināt citus.…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties