Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:615362
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Demokrātija    4
2.  Tautas attīstība un tās nozīme Latvijai    5
3.  Demokrātijas loma tautas attīstībā    7
  Literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Demokrātijas idejai arvien plašāk izplatoties mūsdienu pasaulē, dažādās diskusijās, kurās demokrātija tiek iztirzāta, jautājumu, vai demokrātija ir vajadzīga, aizvien biežāk nomaina jautājums, kāda demokrātija ir nepieciešama, ko nozīmē demokrātija dažādās sabiedrības dzīves jomās, cik plašs ir tādu sabiedrisko parādību loks, kam var piemērot demokrātijas kritērijus. Ir jāņem vērā arī tas, ka pastāv nošķīrums starp demokrātiju kā ideālu un demokrātiju kā pastāvošās politiskās iekārtas raksturojumu. Demokrātija nekad nevar būt pilnībā gatava, jo mainīgā sabiedriskā dzīve nepārtraukti rada jaunus izaicinājumus vecajām demokrātiskās līdzdalības formām un demokrātiskās pārvaldes principiem.
Savā referātā par demokrātijas lomu tautas attīstībā, izdalu 3 nodaļas. Pirms apskatu demokrātijas lomu tautas attīstībā, pirmajās divās nodaļās sniedzu īsu ieskatu, par to, kas ir demokrātija un, kas ir tautas attīstība un tās nozīme.
Jēdziens demokrātija (gr.δημοκρατία no δῆμος, demos - tauta un κρατειν, krateio - vara; angl. democracy, fr. démocratie, vāc. Demokratie, kr. демократия) burtiski nozīmē valsts pārvaldes formu, kurā vara pieder brīvo iedzīvotāju vairākumam, kas to realizē vai nu tieši (ar likumdošanas iniciatīvu vai referendumu apalīdzību), vai arī ar vēlētu pārstāvju starpniecību: valsts amatpersonas tiek ievēlētas no iedzīvotāju vidus. [1]
Dažādos laikos dažādās valstīs bijis dažāds balsstiesīgo pilsoņu loks, atkarīgs no vecuma, sociālā stāvokļa, mantas cenza, tradīcijām utt. Vēsturē demokrātija parādās V-IV gs.p.m.ē. dažās Senās Grieķijas polisās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties