Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:103440
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No pasaulē esošajām debetkaršu sistēmām mums vispopulārākās pieejamās ir Maestro un VISA Electron kartes.
Galvenā atšķirība starp kredītkartēm un debetkartēm ir tā, ka debetkartes lietotājs var lietot tikai to naudas summu, kas atrodas viņa kontā, savukārt kredītkartes lietotājs var lietot vairāk nekā atrodas viņa kontā, respektīvi, aizņemties naudu no bankas. Tagad gan arī debetkaršu lietotājiem ir pieejams neliels aizņēmums no bankas- overdrafts, taču tam ir stingri ierobežots apjoms. Atšķirība ir arī tā, ka, izmantojot kredītkarti, ir iespējams rezervēt viesnīcu, automašīnu nomai, pasūtīt lidmašīnas biļetes, kā arī izmantot to kā telekarti gan Latvijā, gan ārzemēs. Debetkartes lietotājam šadas iespējas netiek piedāvātas.
Atšķirībā no kredītkartēm, debetkartes ir vieglāk pieejamas. Iespējams, ka tieši tas ir galvenais iemesls, kādēļ debetkaršu lietotāju skaits pēdējo gadu laikā ir diezgan strauji pieaudzis.Norēķinu kartes būtība.
Norēķinu karte ir īpašs maksāšanas līdzeklis, kas dod iespēju veikt maksājumu par precēm un pakalpojumiem, neizmantojot skaidru naudu.
Kartes izdevēji (finansu organizācijas) piedāvā dažāda veida norēķinu kartes - gan pēc kartes apkalpošanas aptvertās teritorijas, gan pēc pielietošanas iespējām, gan arī pēc kartē iestrādātās tehnoloģijas.
Norēķinu karte šobrīd uzskatāma par modernāko, drošāko un ērtāko bezskaidras naudas norēķinu veidu visā pasaulē, arī Latvijas sabiedrība tiek iepazīstināta, un tai tiek dota iespēja norēķināties par sniegtajiem pakalpojumiem vai iegādātajam precēm ar norēķinu kartes palīdzību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties