Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185248
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Cietie diski    6
  Datu nesēji    11
  Papīra datu nesēji    11
  Magnētiskie datu nesēji    12
  Pusvadītāj datu nesēji    17
  Magnetoptiskie datu nesēji    19
  Atsauču saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Firma Maxell ražo 12" vienreiz ierakstāmos diskus ar ietilpību 3,5 (vienpusējie) un 7 GB (abpusējie). Ierakatīšanas blīvums šiem diskiem sasniedz 33200 bpi (bit per inch - biti collā), bet celiņu blīvums ir 17000 tpi (track per inch - celiņi collā). Iekārtas šiem diskiem ražo firma Hitachi. Šos, pēc apjoma gigantiskos diskus izmanto arhivācijai. Šādos diskos izveidotās bibliotēkas apjoms var sasniegt terabaitu.

Diska struktūra.
Informācijas celiņi veido vienotu spirāli, kura ir sadalīta sektoros. Mazas ietilpības diski (3,5" un 5") ir izveidoti pēc CAV (Constant Angular Velocity - vienmērīgs leņķa ātrums) tehnoloģijas. Katrs šādu disku celiņš ir sadalīts vienādā skaita vienādas ietilpības sektoros. Tā kā ārējie celiņi ir garāki par iekšējiem, tajos varētu glabāt vairāk informācijas.
Lai palielinātu disku ietilpību, izmanto diska dalīšanu zonās. Šīs tehnoloģijas nosaukums ir ZCAV (Zoned Constant Angular Velocity - zonas vienmērīgs leņķa ātrums).

Izmantošana
Magnetooptisko disku iekārtas vairāk izmanto profesionālām vajadzībām, lai veidotu arhīvus vai pārnestu lielus datu apjomus. Tipisks pielietojums ir poligrāfijas izdevumu maketu nogādāšana no izdevniecības uz tipogrāfiju. To galvenā priekšrocība ir tā, ka tajos informāciju gan ierakstīt, gan izdzēst, gan modificēt. Turklāt tie ir ātrdarbīgi un samērā droši. Magnetooptisko disku iekārtas ir dārgākas un lēnākas nekā magnētiskās iekārtas, taču datiem nodrošina ilgāku mūžu, jo tās faktiski neietekmē magnētiskais lauks, putekļi, krasas temperatūras izmaiņas.
Lielu popularitāti sāk iegūt tā saucamās optiskās bibliotēkas ar automātisku disku nomaiņu. Šādu bibliotēku ietilpība var sasniegt vairākus simtus MB vai pat TB. Disku nomaiņai ir nepieciešamas tikai dažas sekundes, bet piekļuves laiks un datu apmaiņas ātrums ir tāds pats kā parastajām disku iekārtām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties