Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:108338
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vīruss latīņu valodā nozīmē inde. Tas ir mikroorganisms, kas parazitē citā dzīvā organismā, spēj vairoties un kaitēt visam ķermenim vai arī noteiktām tā daļām.Datorvīrusu darbība ir ļoti līdzīga, un to varētu formulēt aptuveni šādi: tās ir programmas, kas, lietotājam nezinot, datorā veic nevajadzīgas un kaitnieciskas darbības. Datorvīrusu priekšrocība slēpjas apstāklī, ka tie kopš savas radīšanas kļūst par patstāvīgām, nekontrolējamām vienībām, tiem nav nepieciešama autora klātbūtne, lai vairotos un veiktu savu "melnos" darbus. Viena cilvēka naids un pašapliecināšanās var izpausties kaitniecībā pret visu pasauli.Pasaulē ir simtiem un tūkstošiem ekspertu un kompāniju, kas profesionāli cīnās pret datorvīrusiem. Radušies pat īpaši datorvīrusu izpētes centri, kā piemēram, kompānijai SYMANTEC http://www.sarc.com/. Kā visās jomās arī šeit pastāv gan sadarbība, gan konkurence. Tas kalpo kā stimuls antivīrusu programmu pilnīgošanai.
Katru dienu pasaulē parādās aptuveni 5 - 7 vīrusi un šobrīd ir atklāti aptuveni 18000 vīrusu. Tālajā 1949. gadā amerikāņu matemātiķis Džons Von Ņūmans (John Von Neumann) izteica, ka teorētiski ir iespējama programma, kas spēj paškopēties. Tajā laikā šī ideja likās neiespējama un arī praktiski neizmantojama un tika aizmirsta.
Džona Von Ņūmana teorija pirmo reizi tika realizēta Bell laboratorijās 1987. gadā vīrusveidīgā datorspēlē ar nosaukumu "CODE-WARS". Spēlētāji šajā spēlē radīja nelielas programmas, kas uzbruka pretinieka datoram, mēģināja tajā dzēst programmas un vairoties. Kad šīs spēles autori saprata šāda veida programmu bīstamību, tie neatklāja plašākai sabiedrībai par šādu programmu eksistenci.
Tai pašā laikā Masačūsetas tehnoloģiju institūtā studenti veica jaunus eksperimentus ar datoriem. Viņu relatīvi nekaitīgais hobijs - iznīcināt citas programmas, kļuva par pamatu datorvīrusu attīstībai.
Pirmā īstā datorvīrusu pētniecība notika 1983. gadā, kad Freds Koens (Fred Cohen) savas doktora disertācijas ietvaros eksperimentēja ar datoru drošību, un tad sāka lietot terminu "vīruss", lai aprakstītu paškopējošos programmu.
Pēc trīs gadiem, 1986. gadā parādījās pirmais personālo datoru datorvīruss ar nosaukumu "Brain". Tas tika radīts, lai izsekotu pirātisko programmatūru. "Brain" bija boot sektora vīruss, un tas inficēja tikai 360 kilobaitu disketes. Vīruss "Brain" veiksmīgi vairojās, bet darbība gan nebija pārāk postoša, jo tas tikai nomainīja disketes nosaukumu uz "(c) Brain".…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116497
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties