Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:746194
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Saturs    3
  Kas ir datortīkls?, Tīkla nepieciešamība    4
  Datortīkli    5
  Datortīklu veidi    6
  Lokālais datortīkls (LOK)    7
  Metropoles datortīkls    9
  Teritoriālais tīkls    10
  Globālais datortīkls    11
  Tīklu attīstības vēsture    12
  Tīklu topoloģija    15
  Nobeigums    18
  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Tīkls (network) ir datoru un ar tiem saistīto perifērijas ierīču grupa, kas savstarpēji savienotas ar sakaru kanāliem un kas nodrošina datņu un citu resursu kopīgas izmantošanas iespējas vairākiem lietotājiem. Tīklu sarežģītības pakāpe un sniegto pakalpojumu apjoma robežas var būt visai atšķirīgas. Izšķir vienādranga tīklus, kas apvieno nelielu kādas organizācijas lietotāju skaitu, lokālos tīklus, kas, izmantojot kabeļus vai telefona līnijas, savieno lielāku lietotāju skaitu un teritoriālos tīklus, kas apvieno dažādu tīklu lietotājus visai plašā ģeogrāfiskā apgabalā.
Datortīkls ir datu pārraides sistēma, kas savieno dažādas vietas esošus datorus. Tīklu veido aparatūra un programmatūra, kas nodrošina tīkla aparatūras funkcionēšanu kopējai resursu lietošanai un datu savstarpējai apmaiņai.
Vienkāršākais tīkls sastāv no 2 datoriem, kas savienoti ar kabeļa palīdzību un ļauj datoriem kopīgi izmantot datus. Visi, tīkli, neatkarīgi no sarežģītības, balstās uz šo principu. Kaut gan ideja savienot datorus ar kabeļa palīdzību tagad neliekas mums sevišķi izcila, sava laikā tā bija nozīmīgs sasniegums komunikāciju jomā.

Tīkla nepieciešamība
Datoru tīkls ir nepieciešams, ja dokumentu, tabulu vai datu bāzu sagatavošanā vai izmantošanā vienlaikus piedalās vairāki cilvēki. Organizācijā, kurā ir vairāk nekā viens dators un nav tīkla, informācijas apmaiņa var notikt ar diskešu palīdzību. Šāds informācijas apmaiņas veids ir samērā neērts un lēns. Savukārt, ja organizācijā ir izveidots datortīkls, var organizēt kopēju disku lietošanu. Šajos koplietošanas diskos var izdalīt noteiktu apjomu katram lietotājam, kā arī veidot visiem lietotājiem vai tikai noteiktām lietotāju grupām pieejamas mapes un failus. Īpaši ērti tīklā ir strādāt ar datu bāzēm, jo tādā gadījumā lietotāji var strādāt vienlaikus arī tad, ja datu bāzē ir jāmaina informācija. Jaunās izmaiņas datu bāzē tūlīt ir redzamas arī pārējiem tās lietotājiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties