Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:327229
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kopš 80. gadu sākuma datorspēles palika par izklaides industrijas daļu, kura aptver lielu skaitu cilvēku. Jauno aizraušanos var novērtēt divējādi no vienas puses tas saistīts ar sabiedrības sajūsmu sakarā ar datora iespējām, bet, no otras puses, presē un citos informācijas līdzekļos parādās liels ziņojumu skaits, kas brīdina par datora bīstamo ietekmi vispār, un datorspēļu to skaitā, pusaudžu psihi.
Starp koncepcijām, kuras paskaidro cilvēka agresīvas uzvedības dabu, struktūru un agresivitātes funkcijas, īpaša nozīme ir Z. Freida un K. Lorenca (kuri pārstāv instinktivismu) koncepcijām, B. Skinera (kas pārstāv biheviviorismu) koncepcijai, un E. Fromma koncepcijai (izskata labvēlīgu agresiju un destruktivitāti).
Visi augšminētie autori pētījuši cilvēka agresivitātes dabu un saprāta agresiju kā kaitīgumu (vai nodomu kaitēt) citam cilvēkam, dzīvniekam vai priekšmetam. Pēc Z. Freida un K. Lorenca domām cilvēka agresivitātes daba ir instinktīva.
Psihoanalītiskā pieeja, ko pārstāv Z. Freids, apstiprina, ka visa cilvēka uzvedība notiek tieši vai netieši no Erosa, kura enerģija (libido) virzīta uz dzīves saglabāšanu un atjaunošanu. Rezultātā agresiju uzskata kā reakciju uz libidozu impulsu bloķēšanu vai postījumu. Vēlāk Z. Freids pieņēma otrā pamatinstinkta eksistenci – Tanātos, kas pievelk nāvei, virza enerģiju uz dzīves pārtraukšanu. Z. Freids apgalvoja, ka cilvēka uzvedība ir šo instinktu mijiedarbības rezultāts un, ka starp tiem ir pastāvīgs spriegums.
Cita virziena pārstāvji, sociologi, piedāvāja savu paskaidrojumu agresijas fenomenam: agresivitāte ir līdzeklis, ar kura palīdzību indivīdi mēģina saņemt savu resursu daļu, kas nodrošina panākumus (ģenētiskajā līmenī) dabiskā atlasē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1119445
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties