Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:976075
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pats maģistrāles jēdziens nozīmē iespēju savienot vairāk kā divas iekārtas. Vēl vairāk, parasti ar to saprot savienojumu, ka par vairākiem vadiem uz apmēram vienādu attālumu vienlaicīgi tiek pārraidīti vairāki signāli.
Ja viena iekārta ar maģistrāles starpniecību grib saistīties ar otru, tā maģistrālē noraida vajadzīgās iekārtas adresi, bet pēc tam izvēlētajā iekārtā datus ieraksta vai datus nolasa no tās. Savstarpējo savienojumu inicializē un vada vadošais(master), bet izvēlētā iekārta izpilda vadāmā (slave) funkciju. Ja vienlaikus maģistrāli cenšas izmantot vairākas iekārtas, rodas sadursme, jo vads vienlaicīgi var pārraidīt tikai vienu signālu. Tāpēc vadošajam vienmēr jāpārliecinās, ka maģistrāle ir brīva, izmantojot arbitrāžas mehānismu.

Signālu apmaiņa maģistrālē
Ja raidītājs kādā vietā izmaina signāla līmeni, šis signāla līmenis ar ātrumu ap 300 mm/s izplatās uz abām pusēm no raidītāja, kamēr visā vadā ir jaunais signāla līmenis. Bet jebkuru vadītāju raksturo tā garuma vienības induktivitāte L0 un kapacitāte C0, nosakot tā raksturīgo impedanci jeb viļņu pretestību Z0=L0/C0 un signāla izplatīšanās laiku garuma vienībā T0=L0.T0. Reāls maģistrāles vads satur posmus ar dažādu izpildījumu un tātad dažādu viļņu pretestību. Tāpēc signāla izplatīšanās ātrums visur nav vienāds, un visur, kur notiek viļņu pretestības maiņa, signāls izmainās, jo notiek sprieguma un strāvas komponentu izmaiņa. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties