Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738804
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šobrīd mūsu dzīvē arvien vairāk ienāk datori. Cilvēks var iegūt jebkādu informāciju, var nopirkt jebkuru preci. Vai mēs, strādājot pie datora, jūtamies komfortabli ? Vai mēs pēc darba jūtamies slikti un neērti ? Daudzas kompānijas veido arvien labākus un ērtākus produktus, bet bieži cilvēki nezin vai nerūpējas par to, lai darbs neizraisītu veselības problēmas. Bieži labāks risinājums netiek izmantots tikai tāpēc, ka tas ir daudz dārgāks.
Arī zinot, kā būtu pareizi jāstrādā un kā pareizi jāatpūtina muskuļi, bieži aizmirstas to darīt.
Latvijā gan ir likumdošana par darba traumām un atlīdzību, bet nav šobrīd neviena precedenta, kad darba devējs būtu samaksājis kompensāciju par traumām, kas būtu radušās tāpēc, ka darbinieks ir bijis spiests strādāt pie veca datora, tāpēc, ka darba vieta nav bijusi atbilstoši iekārtota vai tāpēc, ka nācies pie datora bez pārtraukuma pavadīt daudz stundas. Arī citur, kur datori sadzīvē ir ienākuši daudz ātrāk, šajā jomā nav pārāk lieli panākumi, tāpēc rūpēsimies par savu darba vietu un veselību paši.
Latvijā šī nozare ir ļoti maz pētīta. Praktiski šobrīd nav literatūras latviešu valodā par šo tēmu. Ir tikai viena neliela brošūra, kas atspoguļo darba ergonomikas jautājumus, bet tas nav saistīts ar informātiku. Savukārt ir pieejama literatūra svešvalodās, jo ārzemēs ergonomikai tiek veltīta diezgan liela uzmanība, īpaši ASV un Japānā. To var izskaidrot ar tehnoloģiju straujo attīstību šajās valstīs. ASV katru gadu tiek pētīts un atskaites veidā nodotas preses izdevumiem publikācijām atskaites plāns par slimībām to cēloņiem, kas radušies datortehnikas ietekmes rezultātā.
Šis darbs, cerams, rosinās domāt par to, kā īsti mēs strādājam, lai nekaitētu sev.



Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties