Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:680621
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
  Teorētiskā daļa    6
1.1.  Paralēlais interfeiss – LPT ports    6
1.2.  IEEE 1284 standarts    8
1.2.1.  EPP režīms    8
1.2.2.  ECP režīms    10
1.2.3.  IEEE 1284 standarta režīmu saskaņošana    11
1.2.4.  IEEE 1284 standarta attīstība    11
1.3.  LPT-porta sistēmas atbalsts    12
1.4.  LPT-porta konfigurēšana    12
1.5.  Paralēlo portu testēšana un bojājumi    13
  Demo pack for Light Diode control    15
1.6.  Ieraksts un nolasīšana    16
1.7.  Spuldzīšu imitācija (Atgriezeniskā saite)    16
1.8.  Ieslēgšana/izslēgšana    17
1.9.  Algoritmu realizācija    18
1.9.1.  Morzes ābece    18
1.9.2.  Metronoms    19
1.9.3.  Skaitļa pārveidošana binārajā sistēmā    21
  Secinājumi    22
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Attīstoties datoru ražošanas tehnoloģijām līdzi attīstās arī perifērijas iekārtas. Uzreiz pamanāmas izmaiņas ergonomikā, dizainā, funkcionalitātē, bet reti kurš iedomājas par neredzamo daļu – elektroniku un programmām, kas liek visam funkcionēt pareizi un ērti lietotājam.
Šobrīd rodas arvien jaunas ierīces, kas domātas, lai padarītu mūsu dzīvi ērtāku. Vairs nav nekāds pārsteigums tādas ierīces, kā ventilatori, putekļusūcēji, kafijas krūzīšu sildītāji u.c. nestandarta iekārtas, kas pieslēdzamas datoram un tiek kontrolētas caur to. Pie tam šādas ierīces tiek veidotas ne tikai datoriem, bet arī citām ierīcēm - mobilajiem telefoniem, mūzikas atskaņotājiem utt. Acīmredzami, ka tiek pielietotas un attīstītas arvien daudzveidīgākas tehnoloģijas, kuras ir jārealizē ne tikai tehniskajā līmenī, bet arī „jāiemāca” tās strādāt un mijiedarboties, vārdu sakot -jāieprogrammē.
Pasaulē, un pašlaik arī Latvijā arvien vairāk atbalsta gūst nestandarta ierīču, tajā skaitā robotu būvēšanas kustība. Es izvēlējos pētīšanas tēmu „Datora mijiedarbības ar ārējām iekārtām programmēšana”, jo man radās interese, cik daudz zināšanu un prasmju jābūt, lai realizētu datora mijiedarbību ar kādu pieslēdzamu ierīci. Vēlējos noskaidrot - cik lielu sarežģītības līmeni izdosies sasniegt man, 2.kursa studentam.
Teorētiskā daļa
Paralēlais interfeiss – LPT ports
Paralēlā interfeisa ports tika ieviests PC printeru pieslēgšanai – no šejienes arī cēlies nosaukums LPT-ports (Line Printing Terminal, jeb LinePrinTer – Līniju printeris). Tradicionālais, saukts arī par standarta, LPT-ports (SPP-port) ir orientēts uz datu izvadu, taču, kaut arī ar dažiem ierobežojumiem, ļauj arī ievadīt datus. Pastāv dažādas LPT-porta modifikācijas – divvirzienu, EPP, ECP u.c., kas paplašina tā funkcionālās iespējas un samazina procesora noslogošanu. Sākumā, katrs bija atsevišķu ražotāju firmu risinājums, taču vēlāk tika pieņemts IEEE 1284 standarts, kurš apvienoja visu augstākminēto.
LPT-portam ir 8 bitu datu maģistrāle, 5 bitu stāvokļa signālu maģistrāle un 4 bitu vadības signālu maģistrāle. Tajā tiek izmantoti TTL loģiskie līmeņi (0V atbilst loģiskajai 0, bet 5V atbilst loģiskajam 1), tāpēc ir ierobežots pieļaujamais pieslēdzamā kabeļa garums, jo TTL interfeiss ir slikti aizsargāts no traucējumiem. Tas ir arī viens no iemesliem, kādēļ šis ports ir diezgan „ievainojams”, ja netiek ievēroti ierīču pieslēgšanas un iezemēšanas noteikumi, un, tā kā tas parasti atrodas uz sistēmplates - LPT-porta iziešanai no ierindas var būt nopietnas sekas. Ports tiek atbalstīts BIOS līmenī. No programmu viedokļa LPT ir reģistru kopa.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1126682
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties