Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259190
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Jēdzieni, kas raksturo autortiesības    4
1.1.  Darbs    4
1.2.  Jaunrade    5
2.  Aizsargājamie darbi    7
2.1.  Darbu veidi    7
2.1.1.  Aizsargājamie darbi    8
2.1.2.  Aizsargājamie atvasinātie darbi    9
2.1.3.  Neaizsargājamie darbi    9
  Nobeigums    11
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Tātad autortiesības aizsargā intelektuālās jaunrades rezultātus, kuras gaitā, liekot lietā savas radošās spējas, cilvēks rada literārus, zinātniskus darbus, skaņdarbus, mākslas darbus, tehniskus izgudrojumus un citus darinājumus. Līdz ar to, saskaņā ar autortiesību likumiem, šiem jaunrades autoriem ir dota iespēja pašiem lemt par savu darbu, atskaitot autortiesību izņēmumus, tas ir, tikai un vienīgi autoram, komunicējoties ar publiku, ir sava darba izmantošanas tiesības jebkurā darba izmantošanas veidā un tikai autortiesību īpašnieks var dot atļauju jeb licenci darba izmantošanai. Kā arī par savu darbu saņemt atlīdzību, jo šo darbu lieto citas personas.
Lai iegūtu darba izmantošanas tiesības, darba izmantotājiem attiecībā uz katru darba izmantošanas veidu un katru darba izmantošanas reizi jāsaņem autortiesību subjekta atļauja – iepriekš minēto licenci. Atļauja jāsaņem pirms darba izmantošanas, un šim dokumentam, kas apliecina darba izmantošanas tiesības, jāatrodas pie darba izmantotāja vismaz trīs dienas pirms attiecīgā pasākuma.14 Ja cita autora darbs tiek izmantots bez licences, tad tas ir nelikumīgi un autortiesību pārkāpējs ir saucam pie likumā noteiktās atbildības.
Katra persona ir tiesīga savu darbu aizstāvēt pēc Autortiesību noteiktajiem likumiem, tas ir, aizstāvēt atbilstoši jaunrades darba kritērijiem. Bet arī ir svarīgi atcerēties, ka ne tikai mums ir jāpārvalda likumi, kas ir par labu mums, bet tomēr arī jāzina savi pienākumi.
Ir vērts izpētīt kādi autortiesību likumi attiecas uz personu radītās jaunrades, jo liekas zināšanas nekad par ļaunu nenāk. Tādējādi ir iespējams nodrošināties pret nezināmo, kas iespējams var sagaidīt nākotnē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties