Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:733927
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Veicot darbu, apskatīju profesiju ķīmijas skolotājs-laborants. Darba gaitā izvērtēju, ar kādiem darba riska faktoriem saskaras šajā profesijā strādājošie, kādas tam varbūt sekas un kāda varētu būt seku profilakse no darba devēja puses. Pēc tam katru no riska faktoriem izvērtēju ar kvalitatīvo un puskvantitatīvo metodi, iegūtos rezultātus apkopoju tabulā.
Salīdzinot rezultātus, kas iegūti, izmantojot abas metodes, secinu, ka tie ir visai līdzīgi, vienīgi tiem atšķiras pieraksts – kvalitatīvajā metodē rezultāts tiek noteikts pēc matricām un ir indeksa formā, bet ar puskvantitatīvo metodi tiek iegūts konkrēts skaitlis, jo tiek izmantota skaitlisko aprēķinu formula. Iegūtajam indeksam kvalitatīvajā metodē tiek dots ieteicamais kritērijs, bet puskvantitatīvajā metodē risks tiek izvērtēts, izmantojot rezultātu matricu. Rezultāti ir līdzīgi arī tā iemesla dēļ, ka abu metožu divi lielumi izsaka vienu un to pašu kritēriju, tikai vienā metodē tas tiek izteikts ar indeksu, otrā ar skaitli, tāpēc rezultāti nevar atšķirties ļoti krasi.
Tomēr, izvērtējot paveikto un salīdzinot abas metodes, varu secināt, ka tās abas sniedz diezgan subjektīvu vērtējumu, un, mainoties vērtētājam, rezultāti var atšķirties, lai gan tiem nevajadzētu būt diametrāli pretējiem.
Ja man būtu jāizvēlas, kādu metodi izmantotu es, ja būtu jāizvērtē darba riska faktoru bīstamība, es izvēlētos puskvantitatīvo metodi, jo tā man šķiet ērtāk izmantojama.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1385982
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties