Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:645074
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Analītiskā daļa    4
1.1.  Rīgas 1.slimnīcas īss apraksts    4
2.  Projekta daļa    5
2.1.  Struktūrvienības shēma    5
2.2.  Darba samaksas shēma    7
2.3.  Nodaļā strādājošo ārstu darba dienas reglaments (Terapijas bloka nodaļas)    9
2.4.  Darba drošība un aizsardzība    10
2.5.  Apkartējas vides aizsardzība    15
2.6.  Datipar darbiniekiem    17
  Secinajumi un priekšlikumi    18
  Bibliogrāfiskais saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

1. Ievads

Lai izanalizētu darba organizācijas principus un paņēmienus tika izvēlēts Rīgas 1.slimnīcas, 3.nodaļa, kas nodarbojas ar pacientu ar kardioloģiskām slimībām stacionārai ārstēšanai un aprūpei.
Šāda veida produkcijas ražošanai ir nepieciešams speciāli kvalificēts darbaspēks un šim nolūkam speciāli izstrādātas ražošanas tehnoloģijas. Bez tam uzņēmuma īpašumā ir arī tirdzniecības vieta.
Galvēnie uzdevumi : nodrošināt sekundāro un terciāro palīdzību iekšķīgo slimību gadījumos, izmantot diagnostiski - ārstnieciskā un aprūpes darbā tradicionālās un jaunākās tehnoloģijas un metodes, kas atzītas un atļautas Latvijas Republikā, iesaistīties nesertificētu ārstniecības personu izglītošanā, atbilstoši izstrādātajām izglītības programmām, sekmēt struktūrvienībā strādājošo ārstniecības personu profesionālo izaugsmi, tālākizglītību un kvalifikāciju uzturošo izglītību.
Darba ir apskatīts struktūrvienības shēma, darba samaksa, darba aizsardzība (īss apraksts), apkārtējās vides aizsardzība.

1.1 Rīgas 1.slimnīcas īss apraksts

Rīgas 1.slimnīca ir vecākā civilā slimnīca Latvijā. Tā ir dibināta 1803.gada 3. (15.) maijā kā Rīgas trūcīgo jeb nabagu slimnīca bijušās Kroņa aptiekas dārza vietā - tolaik Karātavu un Balinātāju ielu stūrī. Slimnīca ir ne tikai Latvijas medicīnas kultūrvēsturisks, bet arī arhitektūras piemineklis, jo tās celtniecībā un izbūvē realizētas savam laikam progresīvas idejas un šo darbu vadījuši Latvijas izcilākie arhitekti. 1873.gadā slimnīca pēc arhitekta Johana Daniela Felsko projekta tika pārbūvēta kā Latvijā pirmā paviljonu tipa slimnīca, savienojot slimnīcas paviljonus ar slēgtām pārejām. 1907.gadā tika uzcelts pārvaldes korpuss arhitekta Reinholda Šmēlinga vadībā. 1937.gadā pēc arhitekta Eižena Laubes projekta uzcelts Nervu slimību korpuss. Pēc arhitekta Reinholda Šmēlinga projekta 1907.gadā tika uzcelta poliklīnika. Vēlāk tajā ilgu laiku atradās uzņemšanas nodaļa. Tagad arhitektes V. Rauhvargeres vadībā poliklīnika ir pilnībā pārplānota un labiekārtota. 2006.gadā ERAF projekta ietvaros tika pabeigta slimnīcas Uzņemšanas nodaļas renovācija pēc arhitektes Olitas Upacieres projekta.
Rīgas pašvaldības SIA Rīgas 1.slimnīca ir reģionāla daudzprofiļu slimnīca. Tā nodrošina efektīvu neatliekamo palīdzību un precīzu diferenciāldiagnostiku.
Pašlaik slimnīcā strādā 400 māsas, no kurām ap 10 % ir ar augstāko izglītību. Slimnīcā strādā medicīniskais personāls no vairākām izglītības iestādēm: 56 medicīnas māsas no Rīgas 1. Medicīnas koledžas, 55 – no Rīgas Medicīnas koledžas, 64 – no Paula Stradiņa Veselības aprūpes koledžas, bet visvairāk - 124 - no Sarkanā Krusta Medicīnas koledžas[1].


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties