Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736423
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Darba tirgus ir esošo un potenciālo darba ņēmēju un darba devēju kopums. Šajā tirgū kā prece tiek piedāvāts darbaspējas. Visās valstīs un vienmēr ir bijušas dažādas ar to saistītas problēmas, tikai citai vairāk ,citai mazāk. Arī Latvijā ir daudzas darba tirgus problēmas, kas saistās ar darba algu, apstākļiem, kvalifikāciju. Šīs problēmas noved no vienas otrā, kā, piemēram, kvalificētu darbinieku trūkums noved pie ārzemju darbaspēka izmantošanas, apstākļu spiesti iedzīvotāji strādā neatbilstoši savai profesijai, jo viņi grib nopelnīt sev iztiku, bet ir daudz arī tādu cilvēku, kurus neapmierina darba alga, (Latvijā patiešām ir viena no zemākajām minimālajām algām Eiropas Savienībā). Ar šīm problēmām nevar izkarot īsā laika posmā, tam ir vajadzīgs laiks un arī tad pilnībā tās nevar izskaust.
Darbaspēka emigrācija rada darbinieku trūkumu, algas aug straujāk nekā darba ražīgums. Nereformētās izglītības sistēmas dēļ vērojama pieprasīto un piedāvāto profesiju neatbilstība. Darba ņēmējiem rodas nepamatots optimisms, ka ienākumi turpinās augt tikpat strauji, tas veicina iekšzemes patēriņu un kavē uzkrājumu veidošanos.
To visu, iekļaujoties četrās darba tirgus problēmās, autors apskata un analizē šajā referātā un vēlas arī citiem darīt zināmu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties