Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:572983
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
1.  Bezdarbs, darba pieprasījums un tā analīze    3
1.1.  Bezdarbs, tā formas un bezdarba sekas    3
1.2.  Darba pieprasījuma un piedāvājuma, darba tirgus    5
2.  Darba pieprasījums darba tirgū    7
2.1.1.  Dažādu darba tirgus sektoru izpēte    7
2.1.1.  Darba sludinājums „Strādnieks”    9
2.1.2.  Darba sludinājums „Students”    12
2.1.3.  Darba sludinājums „Skolotājs”    14
2.1.4.  Darba sludinājums „Vadītājs”    15
2.1.5.  Darba meklētāju kopīgs raksturojums    18
  Secinājumi un priekšlikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Jau no brīža, kad pasaules vēsture saskārās ar darba dalīšanu, cilvēku nodarbinātības problēmas ir cieši saistītas ar valsts ekonomiku, kā arī valsts saimnieciskā darbība cieši saistīta ar darbaspēka nodarbinātību dažādos sektoros un ir cieši atkarīga no darba ņēmējiem, jo tie ir galvenie valsts ienākumu sniedzēji nodokļu veidā. Rodoties ekonomiskām problēmā valstī, tās ietekmē arī valsts darba tirgu.
Šī brīža pasaules ekonomikas recesija, kā arī šī brīža un iepriekšējo valdību netālredzīgie lēmumi Latviju noveduši dziļās finansiālās grūtībās .Latvijas valdība izvēlējusies segt budžeta deficītu izmantojot līdzekļu apgriešanu valsts institūcijām, kas noveda pie algu samazinājuma, prēmiju un piemaksu apgriešanas un galvenais arī restrukturizācijas un optimizēšanas , kas noveda pie cilvēku masveidīgas atlaišanas. Būtībā, tas ir tikai palielinājis valsts sociālo slogu, jo personu skaits, kurām jāpiešķir pabalsts ir pieaudzis būtiski, bet nodokļu maksājumi no šiem darbspējīgiem iedzīvotājiem vairs netiek ieturēti. Rodas situācija, ka cilvēki zaudē darbu, bet situācija no tā neuzlabojas. Bezdarbnieku rindas papildinājušie meklē visus iespējamos veidus kā nopelnīt. Darba pieprasījums strauji palielinās, bet piedāvājums krasi sarūk. Pētījums tiek veikts par darbspējīgo cilvēku pieprasījumu pēc darba vietas un par to ar kādu pretenziju līmeni šie iedzīvotāji samierinās, kas šobrīd noteikti ir aktuāls jautājums Latvijā.
Kursa darba mērķis ir izpētīt darba tirgus pieprasījuma apjomus, iezīmes un specifiku, kā arī aktuālākās ar darba tirgu saistītās problēmas, cēloņus un sekas un balstoties uz pētījuma analīzes rezultātiem rast secinājumus un sniegt priekšlikumus.
Kursa darba uzdevumi:
1)Izpētīt dažādus tirgus sektorus un noteikt darbaspēka piedāvājumu tajos, kā arī noteikt kopējo pretenziju līmeni darba ņēmējiem.
2)Noteikt konkrētu profesiju īpatsvaru darba meklētāju rindās
3)Aplūkot izglītības atbilstību piedāvātajam amatam
Kursa darba pētījuma metodes:
Pētījums kursa darbam tiek veikts izmantojot informāciju tehnoloģijas. Pētījuma objekts ir bezdarbnieki, kuriem tiek piedāvātas dažādas darba iespējas atklātā interneta vidē. Portālā www.reklama.lv tiek ievietoti 4 darba piedāvājuma sludinājumi – strādnieks, skolotājs, direktors un students( bez kvalifikācijas papilddarbs studijām). Šie sludinājumi divu nedēļu laika periodā atrodas šajā interneta vietnē, kur tos aplūko potenciālie darba ņēmēji, un sūta savas, motivācijas vēstules un izglītības datus ( sūta arī CV, kaut gan sludinājumos tie nav pieprasīti). Apkopojot saņemtās motivācijas vēstules tiek apkopoti saņemtie dati un veikta to analīze, kuras rezultātā tiek pieņemti konkrēti secinājumi, un aplūkoti iespējamie problēmas risinājumi.
Pētījuma objekts ir Latvijas darba ņēmēji.
Pētījuma priekšmets ir saņemtās motivācijas vēstules no darba ņēmējiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127773
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties