Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:707961
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

5. Darba aizsardzības prasības ārkārtas situācijās
5.1. Ārkārtēju situāciju var radīt elektroiekārtu bojājumi vai darbinieku neapzinīga rīcība ignorējot darba drošības vai ugunsdrošības prasības.
5.2. Ja ir radusies bīstama situācija un turpmākajā darbībā tā nav prognozējama, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas un pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai.
5.3. Ugunsgrēka gadījumā izsaukt VUGD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukšanas numuru 112, paziņot darba devējam un tikai tad, savas kompetences ietvaros sākt ugunsgrēka likvidēšanu izmantojot objektā esošos ugunsdzēsības līdzekļus, uzsāk ugunsgrēka dzēšanu.
5.4. Elektroierīču aizdegšanās gadījumā tās dzēst ar elektrisko strāvu nevadošiem ugunsdzēsības līdzekļiem, piemēram, ar ogļskābo gāzi pildītus vai ar ABC pulveri pildītus ugunsdzēsības aparātus.
5.5. Rodoties bīstamībai, kas var izraisīt nelaimes gadījumu, darbu nekavējoties pārtraukt un brīdināt citus tuvumā strādājošos.
5.6. Ja darbā noticis nelaimes gadījums darbā ar pašu, kolēģi, apmeklētāju, nekavējoties:
5.6.1. Novērtēt situāciju un ievērojot personīgo drošību pārtraukt apdraudējuma iedarbību un nelaimes gadījumā cietušajam nekavējoties sniegt pirmo palīdzību un izsaukt NMPD, zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 113, uzrādot nelaimes gadījuma vietas precīzu adresi, cietušā vārdu, uzvārdu, vecumu un savu vārdu, uzvārdu.
5.6.2. Avārijas vai nelaimes gadījuma notikuma vietu jāsaglabā neskartu. To izmainīt drīkst tikai gadījumā, ja tas saistīts ar palīdzības sniegšanu vai traucēta transporta kustība.
5.6.3. Gadījumos, kad vajadzīga speciāla palīdzība (avārija vai ugunsgrēks), jāzvana VUGD uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 112.
5.6.4. Elektriskās strāvas trieciena gadījumā atslēgt strāvas avotu, cietušo atbrīvot no strāvas iedarbības, (atslēdzot strāvu vai pielietojot strāvu nevadošus materiālus u.tml. un pārvietot drošā vietā) sniegt cietušajam pirmo palīdzību vai pašpalīdzību. Ja cietušā pulss nav sataustāms, veikt mākslīgo elpināšanu, izsaukt NMPD zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 113.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties